Una quarantena de dotacions dels Bombers amb el suport de cinc mitjans aeris treballen per controlar l'incendi que afecta l'Alt Penedès i el Garraf

query_builder   13 juny 2012 09:16

event_note Nota de premsa

Una quarantena de dotacions dels Bombers amb el suport de cinc mitjans aeris treballen per controlar l'incendi que afecta l'Alt Penedès i el Garraf

Està previst que al matí hi hagi vent de marinada a la zona de l’incendi

Continua tallada la carretera BV-2115, al seu pas per Castellet i la Gornal

L’incendi afectaria un perímetre de 600 hectàrees d’arbrat i matollar

Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT

En aquests moments, un quarantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, amb el suport de dos helicòpters bombarders, un de comandament i dos avions de vigilància i atac, treballen per controlar l’incendi que afecta les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. Al llarg del matí s’aniran incorporant, d’una manera escalonada i si és necessari, la resta de mitjans aeris.
 
A la nit la intensitat del vent ha baixat i s’ha pogut treballar intensament en el flanc esquerre, el més proper a la urbanització les Palmeres, de Canyelles, que és el que es mantenia més inestable ja que es tracta d’una zona d’orografia irregular. El perímetre del foc evoluciona lentament però està previst que al matí hi hagi marinada a la zona de l’incendi, Els Bombers estaran pendents de com pot afectar aquest vent en l’evolució i el comportament del foc abans de poder-lo donar en fase de control.
 
En breu, un helicòpter de comandament sobrevolarà la zona per valorar la possibilitat de fer retornar els veïns als seus domicilis. El flanc més proper a la urbanització de les Palmeres és precisament el que ha estat el més inestable durant la nit i en aquests moments és el punt on es concentren els treballs dels Bombers. Cal recordar que ahir al vespre, i preventivament, s’havien desallotjat uns 300 veïns d’aquesta urbanització Un centenar haurien passat la nit a la sala multicultural que s’ha habilitat a Canyelles.
 
Segons les darreres dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc afectaria un perímetre de 600 hectàrees d’arbrat i matollar, algunes de les quals pertanyen a l’Espai d’Interès Natural (EIN) del Sistema Litoral Central i els parcs del Foix i del Garraf. El perímetre correspon als termes municipals de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i Vilanova i la Geltrú (Garraf).
 
Pel que fa a l’afectació viària, continua tallada, en els dos sentits de la marxa, la carretera BV-2115 entre els quilòmetres 3 i 7, al seu pas per Castellet i la Gornal. Aquest tall respon bàsicament a qüestions operatives, ja que aquesta carretera local és la principal via d’accés de les dotacions dels Bombers així com de la resta de vehicles de seguretat i d’emergències.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la fase d’alerta del pla Infocat per l’incendi iniciat aquesta tarda a Castellet i la Gornal.
 
Cal recordar que al lloc de l’incendi, a més dels Bombers de la Generalitat, s’han desplaçat també tècnics de la DGPC, efectius del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del Sistema d’Emergències Mèdiques, del cos d’Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal i de les policies locals. També han estat habilitats, al càmping Vilanova Park, tant el Centre de Comandament Avançat de la DGPC com el Centre de Comandament dels Bombers de la Generalitat.