Acord Massachusetts

Catalunya i Massachusetts col·laboraran en recerca i innovació tecnològica i industrial

query_builder   19 juny 2012 13:44

event_note Nota de premsa

Catalunya i Massachusetts col·laboraran en recerca i innovació tecnològica i industrial

  • El Consell Executiu ha aprovat avui l’acord que signaran aquesta setmana els dos presidents
 
  • A banda de la col·laboració institucional, que els dos governs van iniciar fa 20 anys, també es fomentarà la cooperació empresarial i acadèmica
 
El Govern de la Generalitat i l’Estat nord-americà de Massachusetts cooperaran en recerca i innovació tecnològica i industrial. Així ho recull l’acord de col·laboració que el president de la Generalitat i el governador de Massachusetts signaran aquesta setmana als Estats Units i amb el qual consolidaran les relacions econòmiques i institucionals entre els dos països.
 
Catalunya i Massachusetts, que han mantingut relacions institucionals des que l’any 1992 van signar un Memoràndum d’Entesa, comparteixen el seu compromís amb la recerca i la innovació com a instrument de competitivitat per l’economia del país. De fet, tal com recull el Pla de Govern 2011-2014, es tracta d’elements clau per al creixement i el futur econòmic de Catalunya. La recerca i la innovació també són dos eixos prioritaris per a l’estat de Massachusetts, que l’any passat va signar acords de cooperació industrial, innovació i recerca amb Israel, Xile i el Brasil.
 
És per això que aquest serà un dels àmbits prioritaris en què es concretarà la cooperació entre els dos països. En concret, l’acord estableix 3 àmbits prioritaris de col·laboració:
 
  • Cooperació bilateral en l’àmbit de la recerca i la innovació tecnològica i industrial.
 
  • Cooperació empresarial i desenvolupament econòmic en sectors productius clau, especialment en ciències de la salut, energies renovables, tecnologies de la informació, manufactura avançada i infraestructures.
 
  • Cooperació acadèmica.
 
La cooperació entre els dos territoris es farà a través d’organitzacions i institucions públiques i privades.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined