Llei canvi climàtic

El Govern promou la Llei del canvi climàtic de Catalunya

query_builder   19 juny 2012 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern promou la Llei del canvi climàtic de Catalunya

  • Ha aprovat la memòria prèvia a la tramitació de l’Avantprojecte de llei, que situarà Catalunya com a referent internacional
 
  • La nova norma pretén contribuir a avançar a cap a una economia competitiva i innovadora, de baixa intensitat en carboni
 
El Govern ha aprovat avui iniciar la tramitació parlamentària de l’Avantprojecte de llei del canvi climàtic, que contribuirà a facilitar la transformació en profunditat de la societat catalana cap a una economia competitiva i innovadora. La nova norma s’emmarca en la política climàtica de la Unió Europea, que situa com a objectiu geoestratègic l’abandonament progressiu dels combustibles fòssils en favor de les energies renovables, amb una menor dependència de l’exterior i una aposta per l’autogeneració i l’autoconsum energètic.
 
La futura llei del canvi climàtic aposta per una economia de baixa intensitat en carboni, on tinguin cabuda els sectors industrials existents i els emergents, relacionats amb les energies renovables, els biocombustibles de segona generació, l’electrificació del transport, les tecnologies o serveis d’eficiència energètica, entre d’altres. L’objectiu és refermar la capacitat de Catalunya de crear riquesa i reduir la vulnerabilitat als efectes del canvi climàtic.
 
Amb l’aprovació de la Llei del canvi climàtic, que es preveu per a aquesta legislatura, Catalunya esdevindrà un referent internacional i se situarà al nivell d’altres estats i regions de tot el món capdavanters en la lluita contra el canvi climàtic. És el cas de la Gran Bretanya, amb la Climate Change Act (2008); Escòcia, amb la Scotland Climate Change Act (2009); Suècia amb la Bill National climate policy in global cooperation, o el Quebec amb l’Environment Quality Act.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined