La Generalitat signa amb 11 entitats financeres els préstecs que serviran per liquidar el deute amb els proveïdors

La Generalitat signa amb 11 entitats financeres els préstecs que serviran per liquidar el deute amb els proveïdors

query_builder   20 juny 2012 17:20

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa amb 11 entitats financeres els préstecs que serviran per liquidar el deute amb els proveïdors

  • L’administració catalana signa amb bancs i caixes préstecs per un import de 2.020 milions
  • Les entitats faran efectius els pagaments pendents, amb les factures gestionades a través de l’ICO, entre els dies 28 i 29 de juny
El Govern de la Generalitat i onze entitats financeres han signat aquest dimecres una línia de finançament per 2.020 milions d’euros, adreçada a pagar les 263.113 factures que l’administració té pendents de pagament a 31 de desembre del 2011. El conveni signat avui permetrà liquidar la totalitat de les obligacions pendents els propers 28 i 29 de juny. La Generalitat podrà retornar aquests préstecs en un termini de 10 anys, inclosos 2 de carència.
 
Aquesta signatura s’emmarca en l’acord aprovat el passat mes de març al Consell de Política Fiscal i Financera, segons el qual el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques dissenyaria un mecanisme extraordinari perquè les comunitats autònomes poguessin fer front a les factures pendents de pagament a 31 de desembre del 2011. Aquest mecanisme, conegut com línia ICO-proveïdors, ha permès als bancs i les caixes facilitar als governs autonòmics el finançament necessari per fer front a les obligacions pendents de pagament amb les empreses que han ofert els seus serveis a les administracions.
 
El passat mes d’abril, la Generalitat va fer arribar al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques una relació de les factures del 2011 que tenia pendents de pagament, incloses les relacionades amb concerts subscrits en matèria sanitària educativa i de serveis socials. Per fer-ho, el Departament d’Economia i Coneixement va demanar a tots els organismes i empreses públiques de la Generalitat, que disposen de tresoreria pròpia, una relació certificada de les factures del 2011 o anteriors, pendents de pagament. Aquestes havien de correspondre a contractes d’obres, gestió de serveis públics i subministraments i serveis previstos a la Llei de Contractes del Sector Públic. És a dir, han quedat excloses les corresponents a lloguers, subvencions o pagaments a administracions públiques o les seves empreses dependents i la Seguretat Social.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 84