Recerca

El Govern destina 1,5 milions d'euros a promoure les estades de recerca a l'estranger d'uns 250 investigadors

query_builder   25 juny 2012 11:37

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1,5 milions d'euros a promoure les estades de recerca a l'estranger d'uns 250 investigadors

Uns 250 investigadors predoctorals i postdoctorals es beneficiaran de les beques per a estades de recerca de curta durada a universitats o entitats de recerca de fora de l’Estat gràcies a les beques BE-DGR convocades per la Secretaria d’Universitats i Recerca a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Aquestes beques estan dotades amb 1,5 milions d’euros i es poden sol·licitar des d’avui i fins el proper 17 de juliol.
 
Les beques BE-DGR per a predoctors permeten a aquests investigadors aprofundir en nous coneixements o mètodes per a la seva tesi. Els ajuts postdoctorals ajuden a la creació de xarxes, publicacions o altres activitats científiques que reverteixen en l’excel·lència de la recerca dels investigadors becats. L’estada ha de tenir una durada d’1 a 6 mesos, en el cas d’estades predoctorals, i d’1 a 4 mesos, per a les postdoctorals.
 
L’any passat les beques van finançar amb el mateix pressupost l’estada de 165 investigadors predoctorals i de 83 postdoctorals. Entre les principals destinacions per fer l’estada ·licitar destaquen els EUA, on han pogut anar 51 investigadors; la Gran Bretanya, amb 49; i França i Alemanya, amb 29 i 24 respectivament.
 
La sol·licitud de les beques s’ha de presentar per via electrònica mitjançant l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya. Tota la informació sobre els ajuts es pot trobar al web www.gencat.cat/agaur.

1  

Fitxers adjunts

Nota BE2012

Nota BE2012
PDF | 267