Benestar Social i Família subvenciona 6 projectes de l'Alt Empordà a través de la convocatòria extraordinària per a entitats que lluiten contra la pobresa

La convocatòria de 5 milions finança els projectes de 153 entitats d'arreu de Catalunya

query_builder   25 juny 2012 11:33

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família subvenciona 6 projectes de l'Alt Empordà a través de la convocatòria extraordinària per a entitats que lluiten contra la pobresa

La convocatòria de 5 milions finança els projectes de 153 entitats d'arreu de Catalunya

El Departament de Benestar Social i Família ja ha resolt la convocatòria extraordinària de subvencions destinada a entitats per al desenvolupament d’accions de lluita contra la pobresa per a l’any 2012. El total de 5 milions d’euros destinats a aquesta subvenció serviran per impulsar 193 projectes de 153 entitats socials d’arreu de Catalunya. Sis d'aquests projectes són de la comarca de l’Alt Empordà de 4 entitats socials gironines. L’objectiu d’aquesta convocatòria és donar un nou impuls a les entitats socials que treballen des de primera línia en l’atenció de les persones més vulnerables en coordinació amb els serveis socials bàsics de les Administracions locals.
 
Les entitats que desenvoluparan els projectes a l’Alt Empordà són la Fundació Privada Altem, l’Associació Tallers, la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül i Càritas de Girona, amb dos projectes a Figueres i Roses.
 
Els projectes beneficiaris incideixen en quatre línies d’actuació:
  • Línia A. Desenvolupament de serveis específics per atendre necessitats bàsiques d’alimentació i/o higiene: tres projectes de l’Alt Empordà. Un de la Fundació Altem consistent en el lliurament diari al domicili particular dels usuaris derivats de Serveis Socials del dinar i el sopar. Un altre de l’Associació Tallers de menjador social per a famílies i persones soles, i un de Càritas Girona per desenvolupar serveis de suport alimentari a famílies necessitades a través dels centres de distribució d’aliments (CDA) a Figueres i Roses.
  • Línia B. Accions específiques en l’àmbit de les persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials: un projecte de l’Associació Tallers sobre Itineraris personalitzats d'inclusió social per a persones sense llar.
  • Línia C. Accions innovadores de caire preventiu adreçades a evitar l’exclusió social de persones que es troben en situació de pobresa com a conseqüència de la crisi econòmica actual: un projecte de l’Associació Tallers sobre Servei d'Assessoria Tècnica a Economies Familiars (SATEF) per a fer estudis, balanços d'orientació, reorientació de deutes hipotecaris, negociació amb entitats bancàries i elaboració de plans i estratègies de viabilitat.
  • Línia D. Accions específiques dirigides a lluitar contra la pobresa infantil, especialment en zones d’actuació preferent: un projecte de la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül: KASAMEU ATURA'T, consistent en la disminució de l'abandonament i el fracàs escolar incidint sobre l'alumnat amonestat/expulsat i/o potencialment absentista. 
El director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Ferran Roquer, ha destacat que aquesta convocatòria “respon també a la voluntat de treballar amb les entitats socials arrelades a cada comarca perquè són les coneixedores de la realitat social concreta i així podem garantir una atenció a tota la població”.
 
El director dels Serveis Territorials també ha recordat que el Departament Benestar Social i Família ha signat aquest mes els contractes programes 2012-2015 amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Girona en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. A través d’aquest acord, el Departament destinarà enguany 18.484.729,53 € al finançament d’aquests serveis als diversos  municipis i consells comarcals, entre ells, el de Figueres i el de l’Alt Empordà.