Els Bombers han rescatat dues persones atrapades per l'esfondrament a Lleida

En aquests moments es treballa per descartar que no hi hagi més atrapats entre la runa

query_builder   3 juliol 2012 11:27

event_note Nota de premsa

Els Bombers han rescatat dues persones atrapades per l'esfondrament a Lleida

En aquests moments es treballa per descartar que no hi hagi més atrapats entre la runa

Els Bombers de la Generalitat ja han pogut rescatar les dues persones  que havien quedat atrapades per la runa. Una d’elles havia quedat atrapada per la runa i amb la segona persona s’havia estat en contacte telefònic abans de ser rescatada i localitzada. Es continua treballant, amb les unitats canines, per descartar que hi hagi més persones atrapades entre la runa.
 
Els dos ferits, un home i una dona, han estat traslladats pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Arnau de Vilanova.
 
Cal recordar que al voltant de les 10.00 hores d’aquest matí els Bombers han estat alertats de l’esfondrament d’un edifici, entre mitgeres,  de planta baixa, tres pisos i golfes al carrer Tallada, al centre històric de Lleida. Fins al lloc s’han mobilitzat fins a 18 dotacions entre les quals hi ha efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), que s’han desplaçat en helicòpter, i del Grup Caní de Recerca (GCR). També s’han mobilitzat cinc ambulàncies, l’helicòpter medicalitzat i un equip de psicòlegs del SEM, cinc patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra i efectius de la policia local, entre d’altres.
 
El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT, de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), està en contacte permanent amb els serveis de Protecció Civil del municipi de Lleida. El Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT s'ha posat en Prealerta.