El Govern aprova el nou Pla Serra Húnter 2012-2020 per retenir i captar personal acadèmic d'excel·lència a les universitats públiques

El Govern aprova el nou Pla Serra Húnter 2012-2020 per retenir i captar personal acadèmic d'excel·lència a les universitats públiques

query_builder   3 juliol 2012 15:49

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el nou Pla Serra Húnter 2012-2020 per retenir i captar personal acadèmic d'excel·lència a les universitats públiques

•    El nou model permetrà a les universitats incorporar més de 500 nous professors en els propers 10 anys
El Govern ha aprovat el nou Pla Serra Húnter de personal acadèmic que permetrà a les universitats públiques catalanes incorporar més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel•lència internacional fins el 2020. El pla, dotat aquest any amb 10 milions d’euros, permet avançar en una estructura docent més flexible i internacionalitzada, per superar la rigidesa imposada pel model funcionarial espanyol.

El Pla Serra Húnter es va posar en marxa el 2003 com a resultat de l’aprovació de la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC). Durant la primera fase s’han contractat 482 professors permanents. Ara, el Govern, acordat amb el conjunt de les universitats públiques,  dóna un nou impuls al Pla, reforçant la capacitat d'atracció i retenció de talent del sistema universitari català.

Per desenvolupar aquesta segona fase, el Pla comptarà amb una direcció acadèmica que recaurà en una persona de reconegut prestigi nomenada pel Departament d’Economia i Coneixement un cop escoltades les universitats. Aquest comptarà amb un consell assessor integrat per acadèmics reconeguts, que seran designats pel titular del departament competent en matèria d'universitats. El consell assessor tindrà les funcions d'assessorament i les que li pugui encomanar el director acadèmic del Pla. El director, amb els rectors de les universitats, nomenarà les comissions, integrades per acadèmics reconeguts, que hauran de seleccionar els aspirants a ocupar una plaça Serra Húnter.

El Departament d’Economia i Coneixement, conjuntament amb les universitats, determinarà la quota de professors màxima que correspondrà a cada universitat i aquestes decidiran quantes places convoquen finalment. Els aspirants que s’incorporaran seran preferentment a nivell de professorat agregat tot i que excepcionalment, de forma justificada i singular, es podran oferir contractes de professor catedràtic, lector i visitant.

Una altra novetat serà que es podrà pactar, de comú acord entre la universitat i la direcció acadèmica del Pla, una retribució adequada als mèrits específics de la persona guanyadora del procés de selecció i del grau d’acompliment dels objectius establerts.

El Govern, addicionalment al finançament ordinari de cada universitat, finançarà la meitat del cost de cadascuna de les contractacions Serra Húnter així com la meitat de l’incentiu que pugui correspondre.

El programa és possible pel nombre significatiu de jubilacions previstes en els propers 10 anys i preveu reforçar les figures de professorat permanent amb figures addicionals de suport a la docència i la recerca en la línia del que es fa a les universitats punteres a nivell internacional.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined