Altres acords de Govern

Altres acords del Govern

query_builder   3 juliol 2012 15:47

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

Conveni de col·laboració amb l’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el treball per fer servir l’eina d’avaluació de risc OiRA

El Govern posarà en marxa l’eina interactiva d’avaluació de risc en línia OiRA amb l’objectiu de contribuir a garantir uns llocs de treball segurs, saludables i productius. El Consell Executiu ha aprovat un conveni de col•laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació i l’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el treball per al desenvolupament, ús i manteniment d’aquest instrument.

Es tracta d’un generador web d’eines d’avaluació de riscos interactives i en línia, que permeten a les micro i petites empreses fer una avaluació de riscs pràctica seguint un procés per passos. En primer lloc, s’identifiquen i avaluen els riscos existents als llocs de treball; en segon lloc, es decideixen les accions preventives que cal dur a terme, i, finalment, s’executen i se’n fa el seguiment corresponent.

El conveni de col·laboració que signaran les parts establirà les bases per a la cooperació i el desenvolupament de l’eina i es determinaran els compromisos de les dues parts, per tal de promoure una cultura preventiva per procurar que els llocs de treball siguin cada dia més segurs, saludables i productius.


Pròrroga de l’acord amb el CGPJ en matèria de formació de jutges i magistrats que treballen a Catalunya

El Govern ha aprovat avui prorrogar el conveni de col•laboració entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Justícia, en matèria de formació continuada de magistrats i jutges destinats als òrgans judicials de Catalunya. El primer acord el van signar l’any 1992.

L’objectiu del programa és fomentar un espai d’estudi i discussió entre els professionals de la judicatura i fomentar l’anàlisi i el debat en temes de clara incidència en la pràctica judicial, ja sigui pels seus aspectes innovadors i controvertits o per la seva relació amb la problemàtica que comporta la pràctica professional. Entre d’altres, el programa inclou cursos sobre dret civil català o ajuts per a la formació en llengua catalana.

En total s’hi destinaran 153.457,30 euros cofinançats a parts iguals.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined