El port de Palamós rebrà 5.700 creueristes el mes de juliol amb increment de passatgers i d'escales

query_builder   6 juliol 2012 10:05

event_note Nota de premsa

El port de Palamós rebrà 5.700 creueristes el mes de juliol amb increment de passatgers i d'escales

El port de Palamós preveu rebre 5.700 passatgers i cinc escales de creuer al llarg de juliol, amb un 15% més de passatgers respecte al juliol de l’any passat. La primera escala l’ha fet avui el creuer Thomson Dream amb 1.575 passatgers i 614 tripulants. La novetat del mes serà l’arribada per primer cop del creuer Crystal Serenity. L’autoritat portuària i les institucions gironines promouen el tràfic de creuers de Palamós arreu del món amb l’objectiu de consolidar l’activitat creuerística i afavorir l’activitat turística i la dinamització econòmica de les comarques gironines.
Ports de la Generalitat
Increment del 15% de passatgers al juliol
 
Al llarg d’aquest mes de juliol el port de Palamós espera l’arribada de 5.700 passatgers amb cinc escales de creuer. Aquestes xifres suposen un increment del 15% en nombre de creueristes i una escala més, respecte al mateix període de la temporada anterior.
 
El port de Palamós rebrà al juliol dues escales del Thomson Dream i una escala de l’Island Escape, Seabourn Legend i Crystal Serenity. L’escala del Crystal Serenity és l’aposta d’una nova companyia nord-americana pel port de Palamós. Tant és així que el creuer tornarà a venir el mes d’agost per fer la segona escala d’enguany.
 
L’arribada de nous passatgers de creuer i noves companyies al port de Palamós és el resultat de l’impuls fet per Ports de la Generalitat conjuntament amb l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Palamós i els operadors portuaris per potenciar l’activitat creuerística d’aquest enclavament, cosa que incrementa l’activitat turística de la demarcació gironina i genera riquesa al municipi i al territori.
 
En aquest context, Ports de la Generalitat, en representació del grup de treball que potencia l’activitat de creuers als ports de Palamós i Roses, ha participat a la conferència anual del Consell Europeu de Creuers (ECC), celebrada la setmana passada a Brussel·les, on s’ha debatut sobre la indústria creuerística mundial, el seu estat actual i les línies de futur.
 
10 escales aquesta temporada
 
El creuer Thomson Dream ha fet avui la primera escala del mes de juliol amb 1.575 passatgers, majoritàriament britànics, i 614 tripulants. Aquest vaixell de la naviliera Thomson Cruises realitzarà un total de 10 escales al llarg de la temporada 2012. 
 
El Thomson Dream ha arribat al port empordanès a les 8.30 h procedent del port de Villefranche (França), i preveu salpar a les 18.00 h cap a Palma de Mallorca. Els creueristes aprofitaran la seva estada de més de nou hores per visitar Palamós i els principals punts turístics de les comarques gironines.
 
Aquest creuer té una eslora de 243 m, una mànega de 29 m, un calat de 7 m i un registre brut de 54.763 tones. A més d’aquestes característiques tècniques, el vaixell disposa de totes les comoditats per als passatgers: restaurants, bars, piscines, jacuzzis, biblioteca, sales de festa, casino, teatre, saló de bellesa, gimnàs, una zona per practicar esports a l’aire lliure i amplis espais públics. 
 
Demà arriba el primer creuer a Roses
 
El port de Roses rebrà el dissabte, 7 de juliol, el creuer Seabourn Quest, el primer que inicia la temporada 2012.
 
6 de Juliol de 2012

1  

Imatges

El Thomson Dream a Palamós

El Thomson Dream a Palamós 636

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 111