Felip Puig assisteix a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Palamós

query_builder   11 juliol 2012 13:52

event_note Nota de premsa

Felip Puig assisteix a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Palamós

FOTO
  • El conseller d'Interior i l'alcaldessa de Palamós també han signat un conveni de col·laboració per ubicar l’oficina de denúncies dels Mossos d’Esquadra al local de la policia municipal
  
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha assistit avui a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Palamós, celebrada a l’Ajuntament de la localitat i presidida per l’alcaldessa, Maria Teresa Ferres.
 
El conseller Puig ha afirmat que “la Junta ha permès contrastar i constatar que s’està treballant molt i molt bé per part dels cossos de seguretat”. “Estem en una etapa apassionant per consolidar un sistema únic de policia, per cobrir totes les facetes de la seguretat”, ha dit.
 
Puig també ha afegit que “a Palamós hem comprovat que la col·laboració entre Policia Local i Mossos d’Esquadra ratlla l’excel·lència i que el bon nivell de complicitat, que va més enllà dels estrictes protocols, es manifesta en el dispositius conjunts i en indicadors bons”.
 
Segons ha explicat Puig, a Palamós hi ha hagut gairebé un 4% de disminució dels fets penals en el darrer any “tot i que això és un sistema dinàmic molt canviant tenim una bona tendència”.
 
Per la seva banda, l’alcaldessa, ha agraït al conseller la seva presència i ha valorat positivament les dades delinqüencials “estan dintre de la normalitat i fins i tot s’ha produït un decrement a Palamós durant l’últim any”, ha afegit.
 
La reunió també ha comptat amb l’assistència del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, del subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, i del subdelegat del Govern de l'Estat, Carles Jaume, entre d’altres autoritats.
 
En acabar, el conseller d'Interior i l'alcaldessa de Palamós també han signat un conveni entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Palamós,  per ubicar l’oficina de denúncies de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra al local de la policia municipal de Palamós.
 
L’objectiu d’aquest conveni és establir la col·laboració que permeti agilitzar les actuacions del Cos policial i complementi el dispositiu de seguretat establert al municipi de Palamós.
 
L’Ajuntament de Palamós facilita gratuïtament al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya l'ús compartit del local de la policia municipal de Palamós on s’hi ubicarà  l’oficina de denúncies dels Mossos d’Esquadra, atès que aquest local reuneix les característiques necessàries que requereix una oficina d’aquest tipus. La durada del conveni és indefinida.