El president Mas, durant la visita a les instal·lacions de Taurus

President Mas: "Quan passi la tempesta quedaran els països amb realitats empresarials i socials sòlides com Catalunya"

query_builder   13 juliol 2012 16:50

event_note Nota de premsa

President Mas: "Quan passi la tempesta quedaran els països amb realitats empresarials i socials sòlides com Catalunya"

  • El cap de l’Executiu ha presidit avui a Oliana la celebració del 50è aniversari de Taurus Group
 
  • Durant l’acte, el president de la Generalitat ha advertit al Govern central que “els sacrificis s’han de repartir entre tothom”
El president, durant la visita a les instal·lacions de Taurus
El president, durant la visita a les instal·lacions de Taurus
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llançat avui un missatge de confiança al conjunt del país, assenyalant que malgrat que “ens cauen per tot arreu, quan hagi passat tota aquesta tempesta, que passarà, quedaran aquells països que tinguin realitats empresarials sòlides i realitats socials equilibrades” i ha conclòs que  “si ha de quedar això, Catalunya té una gran opció de futur”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules a Oliana (Alt Urgell), on ha presidit l’acte commemoratiu del 50è aniversari de Taurus Group. El president Mas ha posat aquesta empresa com a exemple i ha fet un paral·lelisme entre la seva història i la del país, assegurant que “si Taurus, malgrat les dificultats enormes que va passar, se’n va sortir, perquè hi havia una realitat, una base i un compromís, Catalunya, malgrat les dificultats, també se’n sortirà”.
                   
Durant l’acte, el president també ha enviat un missatge a l’Executiu central i l’ha advertit que “els sacrificis s’han de repartir entre tothom i han d’estar compartits entre el Govern central, els autonòmics, també la Generalitat de Catalunya, i, d’una forma o d’altra, la Unió Europea”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha lamentat “determinades actituds de determinats governs que no estan tractant les coses de manera equilibrada i justa” i ha criticat que “s’acostuma a posar l’accent sobre uns, posant-los el dit de la culpa, i deslliurant els altres i això a la vida no funciona així”.
 
El cap del Govern ha felicitat Taurus pel 50è aniversari i ha destacat que els fundadors de Taurus van veure que, tot i ser una comarca amb una vocació agrària i ramadera, també “es podien fer apostes diferents per complementar les activitats tradicionals, les industrials”. El president ha recordat que al llarg de la seva història l’empresa va patir dificultats i va estar a punt de desaparèixer i ha assenyalat que el Govern del president Jordi Pujol va assumir el “compromís de dir que Taurus no pot caure”. Ha afegit que la Generalitat “va salvar Taurus” i va fer “una aposta de futur que en aquell moment era incerta, se la va jugar amb diner públic i va sortir bé” perquè va trobar comprador i “vàrem tornar a l’origen, que era un projecte empresarial ideal, somiat i impulsat per gent amb mentalitat d’empresa”.
 
A l’acte commemoratiu hi han assistit més de 200 persones, entre les quals es trobaven el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu, Albert Alins, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.
 
Fundada a Oliana el 1962, Taurus compta amb més de 2.000 treballadors i companyies filials a una desena de països, així com una xarxa de distribució que li permet operar en més de 80. A més de Catalunya, la companyia té centres de producció a Mèxic, el Brasil, la Xina, Sud-àfrica i l'Índia.
 
Des de la seu central d’Oliana es fa la coordinació de la companyia tant a nivell corporatiu com d’impuls dels processos d’innovació i creació de nous productes, a través del seu departament d’R+D+I. Entre els productes que s’hi fabriquen per a tot el món hi ha el robot de cuina per inducció Mycook.
 
Abans de participar en aquest acte, el president Mas ha fet una visita institucional a l’Ajuntament d’Oliana, on ha signat en el llibre d’honor i s’ha reunit amb l’alcalde, Miquel Sala, i altres membres del consistori.
 

2  

Imatges

El president Mas visitant Taurus

El president Mas visitant Taurus 604

El president durant la visita a les instal·lacions de Taurus

El president durant la visita a les instal·lacions de Taurus 688