Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   18 juliol 2012 11:46

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi s’incrementa arreu i especialment al prelitoral i l’interior on trobem diverses zones de perill molt alt. 
 
Mapa risc incendis
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’extinció de l’incendi declarat ahir a Calders (Bages) i que es troba en fase de control. A la zona hi ha 14 dotacions terrestres i dos helicòpters que faran vols de reconeixement durant el dia per controlar el perímetre i l’aparició de possibles punts calents.

Pel que fa a la resta del país, com els darrers dies, les humitats no es recuperen durant la nit. Això sumat a l’aire calent acumulat, provoca un increment del risc. Com a mesura preventiva, els Bombers de la Generalitat faran rutes aèries amb avions de vigilància i atac (AVA): una seguirà l’evolució de la zona de sega a les comarques centrals i de Ponent, i l’altra entre la zona metropolitana sud fins a les Terres de l’Ebre.

Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, el cel estarà seré en general, tot i que al centre del dia creixerà alguna nuvolada a punts del Pirineu i Prepirineu, sense que s’esperi cap precipitació. Pel que fa el vent, no bufarà més tramuntana, i per la resta serà sobretot de component sud, entre fluix i moderat, i més reforçat al litoral central. La humitat relativa respecte a la d’ahir serà més baixa, a quasi tot el territori estarà per sota del 50% al llarg del dia, a la tarda augmentaria al Pirineu i Prepirineu fins al 70%-80%. Les temperatures màximes pujaran lleugerament, es mouran entre els 27 i 32ºC al litoral, entre 34 i 39ºC a Ponent, a l’interiro de les terres de l’Ebre i al Prepirineu occidental i etnre 32 i 37 ºCa la resta del territori.

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de pre-alerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Bages, Osona, Solsonès, Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, La Selva, Pla de l’Estany, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Segrià, Alt , amp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Pre-Alerta als municipis de les comarques afectades.

1  

Imatges

Mapa risc incendis (18.07.12)

Mapa risc incendis (18.07.12) 220