• El Mercat de Música Viva de Vic és l’aparador principal per la música catalana i una eina de difusió i comercialització de productes musicals fets a Catalunya
El Govern ha aprovat concedir una subvenció de 425.000 euros per a la realització de l’edició 2012 del Mercat de Música Viva de Vic, que se celebrarà del 12 al 16 de setembre a Vic (Osona). El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), atorgarà aquesta subvenció a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic.

El Mercat de Música Viva de Vic ha esdevingut  un punt de trobada ineludible per a professionals del sector de la música, ja que és l’aparador principal per la música catalana.

El Govern dóna suport al Mercat de Música Viva de Vic com a eina de difusió i comercialització de productes musicals fets a Catalunya, i també com a plataforma per donar a conèixer algunes de les propostes més interessants del panorama musical.

El mercat vol estimular la relació entre autors, intèrprets, mànagers, discogràfiques, editors, promotors, programadors, mitjans de comunicació i empreses de serveis. També pretén facilitar el contacte entre tots els professionals del sector per tal que intercanviïn informació, i impulsar la promoció i contractació de noves propostes musicals.

L’edició d’enguany del Mercat de Música Viva de Vic comptarà amb gairebé 70 propostes musicals amb les quals es vol donar resposta a les necessitats dels programadors i propiciar la compravenda de produccions musicals.  L’edició de l’any passat del mercat va comptar amb l’assistència de 100.000 persones i de més de 700 professionals.