El conseller Cleries participa a la festa d'entronització del Marroc a Barcelona

query_builder   30 juliol 2012 20:00

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries participa a la festa d'entronització del Marroc a Barcelona

El col·lectiu marroquí és el primer en el rànquing d’estrangers a Catalunya
 
El Departament de Benestar Social i Família manté una estreta col·laboració amb el consolat per gestionar els fluxos migratoris i promoure l’acollida i integració d’aquesta part de la població
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat pel director general per a la Immigració, Xavier Bosch; ha participat avui a la festa d’entronització del regne del Marroc a Barcelona. Un acte anual organitzat pel consolat marroquí que agrupa diversos representants d’institucions, del cos consular i de la societat civil catalana amb una estreta relació amb el col·lectiu magribí. Ha presidit l’acte el cònsol general del Marroc a Barcelona, Ghoulam Maichane.
 
El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General per a la Immigració, manté una col·laboració constant amb l’oficina consular del Marroc a Barcelona, especialment en tot allò que té a veure amb la gestió dels fluxos migratoris, l’acollida i la integració de les persones amb nacionalitat marroquina. Un col·lectiu present a Catalunya des de fa dècades, però que s’ha incrementat de forma important al llarg dels últims anys.
 
Enguany la celebració commemora el tretzè aniversari del regnat de Mohammed VI. La festa del tron és un dels esdeveniments civils més importants al Marroc.
 
El col·lectiu de persones de nacionalitat marroquina és el primer en el rànquing d’estrangers empadronats a Catalunya. Segons xifres provisionals a gener de 2012, representen el 20 % del conjunt amb 244.305 persones. Predominen els homes (57 %) respecte les dones (43 %) i la gran majoria (86 %) estan entre els 0 i els 44 anys, per tant és una població predominantment jove.