Govern

El Govern impulsa un nou inventari de dades públiques de la Generalitat per facilitar l'activitat a empreses i ciutadans

query_builder   31 juliol 2012 14:51

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa un nou inventari de dades públiques de la Generalitat per facilitar l'activitat a empreses i ciutadans

  • La iniciativa s’emmarca en el programa Dades Obertes, iniciat fa 2 anys, que posa a l’abast de la ciutadania i les empreses tots el mitjans de què disposa per facilitar-los l’activitat i afavorir la seva competitivitat
 
El Govern ha aprovat avui impulsar un nou inventari de dades públiques susceptibles de ser obertes del conjunt de la Generalitat i dels organismes que en depenen. L’Executiu també ha aprovat elaborar un calendari per publicar-les al web Dades obertes de la Generalitat de Catalunya, prioritzant aquelles que puguin aportar millors oportunitats de negoci per a l’emprenedoria i la iniciativa social.
 
La iniciativa s’emmarca en el programa que fa dos anys va posar en marxa el portal Dades Obertes, que posa a l’abast de la ciutadania i les empreses tots el mitjans de què disposa per facilitar-los l’activitat i afavorir la seva competitivitat. El programa respon a la voluntat de l’Executiu d’obrir-se a la ciutadania, apropant-la a la informació de què disposa fruit de la seva gestió pública i de l’exercici de les seves facultats, tal i com està reflectit al Pla de Govern. De fet, segons recull el document de bases Estratègia Catalunya 2020. Acord Estratègic per a la competitivitat de l’economia catalana i la millora de l’ocupació, l’obertura de dades és una mesura amb impacte positiu en la millora de la competitivitat de l’economia, en el dinamisme empresarial i en l’àmbit de la innovació i el coneixement.
 
El portal Dades Obertes va encetar la seva activitat fa dos anys amb l’obertura de 120 conjunts de dades (dataset) estadístiques, geogràfiques, cartogràfiques, meteorològiques i lingüístiques. Al llarg dels darrers dos anys el catàleg s’ha anat ampliant fins a superar en l’actualitat la xifra de 250 conjunts de dades. La darrera ampliació del catàleg va tenir lloc el mes de juny amb la incorporació d’informació urbanística, cultural i electoral.
 
Les actuacions que el Govern ha acordat dur a terme en aquest àmbit són:
 
  • L’elaboració d’un inventari del conjunt de dades públiques de la Generalitat i dels organismes que en depenen, no processades ni transformades, susceptibles de ser obertes.
 
  • L’elaboració d’un calendari per publicar esglaonadament les dades de l’inventari en el web ‘Dades obertes’, prioritzant-hi les que puguin aportar millors oportunitats de negoci per a l’emprenedoria.
 
  • L’elaboració d’una guia d’aplicació.
 
  • L’impuls de la col·laboració amb entitats, organitzacions i administracions, i dels mecanismes de detecció de demanda.
 
  • La promoció de sessions de treball per desenvolupar funcionalitats i aplicacions a partir de l’alliberament de conjunts de dades reutilitzables, en col·laboració amb altres òrgans de la Generalitat, col·legis professionals, cambres, universitats i entitats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined