El conseller Recoder el va presentar el mes de setembre de 2011

El Pla de xoc ja ha ofert tots els habitatges buits de la Generalitat

query_builder   1 agost 2012 12:47

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder el va presentar el mes de setembre de 2011

El Pla de xoc ja ha ofert tots els habitatges buits de la Generalitat

  • 1.855 famílies ja disposen d’un  habitatge protegit
  • Un 97% dels habitatges ja són de lloguer o de lloguer amb opció de compra
  • S’han reduït els preus una mitjana del 25%
El Pla de xoc presentat el mes de setembre de 2011 pel conseller de Territori i Sostenibilitat, per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat, ha aconseguit mobilitzar tot l’estoc de pisos buits. Ja s’ha ofert en convocatòria pública el total d’habitatges que formaven part del Pla de xoc i se n’ha lliurat més de la meitat.
 
Les mesures preses pel Pla de xoc de la Generalitat han estat les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
L’aplicació d’aquestes mesures ha permès oferir els habitatges de manera més avantatjosa per al ciutadà i així s’ha pogut mobilitzar l’estoc buit que arrossegava la Generalitat i  alhora s’ha facilitat habitatge a un preu més assequible a la ciutadania.
 
S’han entregat les claus de 1.855 habitatges
 
Des de l’inici del Pla de xoc i com a resultat de les actuacions empreses s’han lliurat les claus de 1.855 habitatges. Entre els mesos d’octubre de 2011 i abril de 2012 s’han obert 154 convocatòries que han ofert un total de 2.530 pisos.
 
                           
Règim intensiu de convocatòries: 154 convocatòries obertes
 
El resultat d’aquest règim intensiu de convocatòries ha estat desigual segons el territori. En alguns municipis la demanda ha superat la oferta i en canvi en altres  no hi ha hagut demanda suficient. En aquests darrers casos, i per tal d’agilitzar el procés d’adjudicació i lliurament, les convocatòries resten permanentment obertes per a aquelles persones que compleixin els requisits i vulguin sol·licitar un habitatge protegit.
 
 
Un 97% dels habitatges ja són de lloguer o lloguer amb opció de compra
 
A l’inici del Pla de xoc, un 60% dels habitatges eren de lloguer i un 40% de compra. Amb la reconversió s’ha aconseguit que un 97% dels habitatges sigui de lloguer o de lloguer amb opció de compra. En total 1.171 pisos s’han reconvertit a l’opció de lloguer amb opció de compra. Això significa que les persones adjudicatàries signen un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini poden disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, poden donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
 
Els preus s’han baixat una mitjana del  24,9 %  a Catalunya
 
Amb el reajustament de preus, s’ha produit una rebaixa del 24,90 % en els preus de lloguer del  69,30 % dels habitatges ofertats. En la resta d’habitatges  s’ha mantingut el preu ja que no superaven el 60% del valor del preu de mercat.  Cal tenir en compte que en els habitatges que pertanyen al parc ja lliurat anteriorment s’ha fet també un reajustament de preus per adaptar-los  a les noves condicions.  També s’està fent un reajustament en el preu del lloguer dels habitatges lliurats anteriorment.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 68

Informe de gestió

Informe de gestió
PDF | 378