SETMANA DE VARIABILITAT METEOROLÒGICA

query_builder   3 agost 2012 12:26

event_note Nota de premsa

SETMANA DE VARIABILITAT METEOROLÒGICA

 
L’arribada d’una pertorbació entre diumenge i dilluns donarà lloc a tempestes i a una efímera davallada de la temperatura, ja que a partir de dimecres tornarà la calor canicular.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la depressió centrada a les Illes Britàniques impulsarà una pertorbació que afectarà Catalunya entre diumenge i dilluns. El cap de setmana començarà amb domini del sol, tot i que dissabte a la tarda ja es preveuen els primers xàfecs i tempestes a punts del Pirineu i del Prepirineu. Diumenge s’esperen noves tempestes que s’estendran a punts de la meitat oest i del terç nord de Catalunya, podran ser d’intensitat moderada i puntualment forta i localment aniran acompanyades de calamarsa o pedra. Entre diumenge a la nit i dilluns al migdia també són possibles xàfecs dispersos a la resta del país.
 
Dimarts la pertorbació s’allunyarà i la temperatura davallarà moderadament amb l’entrada de vent del nord, que serà més reforçat a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre. Tot i que podran quedar alguns intervals de núvols, a partir de llavors l’atmosfera s’estabilitzarà i s’imposaran les altes pressions.
 
Posteriorment, la formació d’una nova depressió a l’oest de la Península Ibèrica afavorirà l’advecció d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord d’Àfrica que donarà lloc a una notable pujada de la temperatura a partir de dimecres, i es tornaran a enregistrar valors propis de la canícula.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials ./facebook.com/meteocat i @meteocat
 
Servei Meteorològic de Catalunya
Barcelona, 3 d’agost de 2012

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa 3ago12

Nota informativa 3ago12
PDF | 131