Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà dimarts, 7 d'agost)

query_builder   6 agost 2012 17:36

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà dimarts, 7 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat,  el perill d’incendi s’incrementarà lleugerament arreu excepte on les precipitacions han estat més abundants. Predomini del perill entre alt i moderat, amb perill molt alt només puntualment a l’interior de les Terres de l’Ebre.
Mapa de risc d'incendi forestal
Les altes humitats relatives d’avui han permès que els diversos serveis en els que han treballat els Bombers de la Generalitat hagin evolucionat amb lentitud i de manera favorable. Després de les tempestes i l’alta activitat elèctrica registrada ahir, només s’ha detectat un petit foc de llamp a Vansa i Fórnols (Alt Urgell).
 
El servei més destacat és un incendi a Alforja (Baix Camp) que ha començat en zona agrícola i s’ha propagat a massa forestal. L’avís ha arribat a les 14.44 hores i fins al lloc s’hi han desplaçat 15 dotacions terrestres i 3 helicòpters que han pogut controlar el foc ràpidament.
 
El Cos d’Agents Rurals ha estat realitzant tasques de vigilància d’incendis i urbanitzacions en ruta aèria amb l’helicòpter F02, des de les 14.00 hores fins les 18.00 hores, a la zona occidental del Bages, Anoia, Alt Penedès (zona de la Llacuna), la zona nord del Baix Penedès i la Conca de Barberà.
 
Cal destacar que, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, no es preveuen precipitacions per demà dia 7 d’agost. Les temperatures  mínimes baixaran lleugerament i al quadrant nord-est el descens serà moderat. A l’extrem sud no s’experimentaran canvis.
 
Les temperatures màximes, en canvi, pujaran entre lleugerament i moderadament en general i rondaran entre 24 i 28ºC al Pirineu i litoral i entre 27 i 32ºC a la resta del país.
 
El vent bufarà fluix  i de direcció variable a l’inici i final del dia. La resta de la jornada bufarà de component sud i est fluix amb cops moderats al litoral i de component sud fluix a l’interior. A l’Alt Empordà bufarà la tramuntana entre fluixa i moderada fins a mig matí.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui.
 
Per demà el risc d’incendi forestal afectaria les comarques següents:
  • Demarcació de Tarragona: Priorat.
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
JPG | 171