(Inclou fotos annexes)

Agricultura i les ADF's intensifiquen les tasques de prevenció d'incendis davant l'increment del risc d'incendi aquesta setmana

query_builder   6 agost 2012 20:22

event_note Nota de premsa

(Inclou fotos annexes)

Agricultura i les ADF's intensifiquen les tasques de prevenció d'incendis davant l'increment del risc d'incendi aquesta setmana

Les ADF s’encarregaran de llaurar els camps i fer franges de seguretat que serveixin de tallafocs
 
Aquesta mesura s'afegeix  a les actuacions de prevenció que es venen desenvolupant al llarg de la campanya d'estiu
 
És la primera vegada que es demana expressament a les ADF que col·laborin en aquestes taques davant l’increment del risc d’incendi
 
 
Agricultura i ADF's intensifiquen les tasques de prevenció
Agricultura i ADF's intensifiquen les tasques de prevenció
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, han acordat amb les Agrupacions de Defensa Forestal de les comarques d’Osona, Berguedà i Solsonès treballar per crear 6.500 hectàrees de franges  de seguretat  per la prevenció d’incendis forestals.
 
Concretament, des d'avui i durants el propers dies les ADF llauraran els camps perquè serveixin de infraestructures de prevenció d’incendis i puguin ser d’utilitat en cas de que es produeixin incendis  a les zones agrícoles-forestals.
 
La presència de camps segats i posteriorment  llaurat és un factor important per reduir la capacitat de propagació del foc  en cas d'incendi.
 
Aquesta és la primera vegada que el Departament demana expressament a les ADF que  intensifiquin les seves tasques de prevenció d’incendis davant l’elevat risc d’incendi que pateix aquest estiu Catalunya.
 
Les zones que s’hauran de llaurar s’han seleccionat entre les 60.000 Ha susceptibles i la idea és llaurar els camps a banda i banda de vies de comunicació i amb una amplada de 200 m.  Les zones s’han seleccionat després de mantenir diverses reunions a les agrupacions al llarg de la setmana passada i analitzant els terrenys de cada comarca segons el historial d’incendis, dels vents i de l’orografia del terreny.
 
 

2  

Imatges

l'operatiu entre agents rurals i adf's ha començat avui

l'operatiu entre agents rurals i adf's ha començat avui 439

es llauraran més de 6.500 ha durant els propers dies

es llauraran més de 6.500 ha durant els propers dies 405