Protecció Civil activa l'alerta del Pla Procicat per onada de calor els propers dies

query_builder   8 agost 2012 11:29

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del Pla Procicat per onada de calor els propers dies

 

  • Protecció civil recomana especialment evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals i de major insolació, hidratar-se correctament i tenir especial cura dels nadons i la gent gran
  • El departament de Salut ha activat també el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS)
  • Davant aquest augment de les temperatures, la DGPC demana extremar la precaució davant l’elevat risc d'incendi
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest matí en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor. Es preveu que des de demà i fins el cap de setmana es produeixi un augment important de les temperatures a tot Catalunya, especialment a l’interior i comarques del sud. Durant més de tres dies les temperatures es mantindran per sobre de l’habitual en aquesta època.
 
A partir de demà al migdia, les comarques més afectades per aquest augment significatiu de les temperatures seran: 
 
- Catalunya Central: Anoia, Bages, Osona i Solsonès
- Lleida: Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell
- Tarragona: Conca de Barberà i Priorat
- Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre i Terra Alta
- Alt Pirineu i Aran: Pallars Jussà
 
 
Està previst que l’episodi d’onada de calor s’allargui fins dissabte, i que a partir de divendres augmentin les comarques afectades.
 
 
En  l’àmbit sanitari, Salut Pública ha activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS) en fase 2. Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant qualsevol els números següents 061 o 902 111 444, on us poden atendre diàriament durant les 24 hores. En cas d‘urgència cal trucar el 112.
 
A més, des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de  Protecció Civil de la Generalitat, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i de la població en general.
 
La DGPC ha recomanat als municipis que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi forestal i a la protecció dels elements més vulnerables (gent gran, nadons, malats crònics,...). També es recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures en els següents enllaços:
 
 
 
En qualsevol cas els consells bàsics per fer front a la calor són hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer i tenir cura dels nadons i de la gent gran. La DGPC també demana a la ciutadania que mantingui contacte amb amics o familiars d'edat avançada o malalts crònics que viuen sols.
 
 
Barcelona, 8 d’agost de 2012