tic

TELECOMUNICACIONS

El Govern adjudica els contractes del nou model TIC corresponents a Connectivitat i Telecomunicacions

query_builder   8 agost 2012 19:49

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

El Govern adjudica els contractes del nou model TIC corresponents a Connectivitat i Telecomunicacions

  • El Consell d’Administració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), ha aprovat avui l’adjudicació dels contractes d’aquest àmbit
  • Les empreses adjudicatàries a partir de la recepció formal de la proposta de l’adjudicació, tenen un termini de 10 dies per presentar la documentació definitiva per a la formalització de l’adjudicació
  • El contracte de Connectivitat dotarà a Catalunya d’una xarxa d’alta capacitat (fibra òptica) que arribarà al 80% dels municipis
  • La Generalitat reduirà un 50% la seva factura de mòbils i en més d’un 35% la de telefonia fixa
 
El Consell d’Administració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), com a organisme encarregat de la contractació centralitzada, la gestió i el subministrament de solucions TIC de tota la Generalitat de Catalunya, ha aprovat avui l’adjudicació de 7 dels contractes corresponents a un dels quatre diàlegs competitius del concurs per al nou model TIC de la Generalitat de Catalunya, concretament el que fa referència als contractes de Connectivitat i Telecomunicacions.
 
Després de presidir la reunió del Consell d’Administració del CTTI, adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, el secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, acompanyat del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, i del director gerent del CTTI, Jordi Escalé, ha donat a conèixer l’adjudicació.
 
En el marc de la roda de premsa, el secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, ha volgut recordar que “amb aquesta adjudicació, la Generalitat compleix novament amb el mandat del president Mas, de fer més amb menys, i millor”, i ha afegit que “aprofitarem aquest estalvi per fer una inversió de país, que marqui un camí de futur clar en el terreny de les Telecomunicacions a Catalunya”.  
 
 
Aquest nou model respon a tres objectius generals: la modernització de l’Administració de la Generalitat i de les seves relacions amb les empreses i amb els ciutadans, l’estalvi, i el suport i la dinamització del teixit empresarial d’aquest sector i les noves tecnologies a Catalunya, d’acord amb els criteris de millora tecnològica, l’eficiència pressupostària i la governança transversal definits al Pla de Govern 2011-2014 i el pla idigital del Govern per al desenvolupament de la societat digital catalana.
 
El nou model de contractació pública de serveis TIC de la Generalitat està basat en la modalitat del diàleg competitiu, i s’ha dividit en 4 diàlegs: Aplicacions; Lloc de treball i suport a l’usuari; Connectivitat i Telecomunicacions, i Serveis d’Infraestructures de CPD.
Les empreses adjudicatàries a partir de la recepció formal de la proposta de l’adjudicació, tenen un termini de 10 dies per presentar la documentació definitiva per a la formalització de l’adjudicació.
 
Adjudicació del contracte de Connectivitat i Telecomunicacions
L’àmbit de col·laboració entre el sector públic i el sector privat de Connectivitat i Telecomunicacions es divideix en 9 contractes, amb una durada de 10 anys, amb un pressupost màxim de licitació de 634,63 milions d’euros i un pressupost anual màxim de licitació de 87,07 milions d’euros. 
 
CONNECTIVITAT I TELECOMUNICACIONS
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ 634,63  M€
CONTRACTE
DESCRIPCIÓ
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ
ADJUDICACIÓ PROVISIONAL
C1
Connectivitat
400 M€
UTE TELEFÓNICA DE ESPAÑA – TELEFÓNICA MÓVILES
C2
Telefonia fixa, videoconferència i xarxa intel·ligent
48 M€
UTE TELEFÓNICA DE ESPAÑA – TELEFÓNICA MÓVILES
C3
Numeració especial
1,42 M€
UTE TELEFÓNICA DE ESPAÑA – TELEFÓNICA MÓVILES
C4
Mobilitat
16 M€
VODAFONE ESPAÑA
C5
Nus de comunicació i LAN
34,66 M€
COLT TECHNOLOGY
C6
Gestió de LAN
69,60 M€
T-SYSTEMS ITC IBERIA
C7
Difusió i Transport Audiovisual i miscel·lània serveis de ràdio
64,93 M€
No adjudicada
C8
Torres de radiocomunicació
0 €
Deserta
C9
Banda Ampla Rural
0 €
UTE TELEFÓNICA DE ESPAÑA – TELEFÓNICA MÒVILES
 
En aquesta adjudicació es destaca el contracte C4, que permet un estalvi del 50% en la factura dels mòbils de la Generalitat de Catalunya respecte la despesa actual.
 
Per la seva part, la factura en telefonia fixa, amb el nou contracte, també queda reduïda en més d’un 35%.
 
 
El contracte de Connectivitat i la Xarxa de País
 
El contracte adjudicat en quant a  Connectivitat (C1) suposa anar molt més enllà de la mera connexió en alta capacitat a gairebé 5000 seus administratives de la Generalitat de Catalunya; aquesta xarxa, que estarà desplegada en 4 anys, connectarà també les escoles, els centres de salut (Hospitals, CAPs, etc.), els centres de recerca i innovació, i els polígons industrials. A més, la xarxa estarà disponible en mode majorista per a la resta d’operadores a uns preus regulats, per facilitar l’arribada al màxim de territori possible per a usos privats.
 
D’aquesta manera, a través del desplegament d’aquesta xarxa d’alta capacitat, s’assolirà l’objectiu de cohesionar els serveis públics de la Generalitat de Catalunya tot multiplicant la seva potència de transmissió i facilitant la mateixa qualitat i l’accés als recursos a tots els serveis, independentment de l’indret de connexió. Es tracta per tant d’una inversió en infraestructures que transformarà la forma de treballar a la Generalitat i els serveis oferts a la ciutadania, tot augmentant la seva eficiència i la seva descentralització, i que posa les bases tecnològiques per dotar Catalunya dels nivells de benestar i competitivitat necessaris per al futur del país.
 
En aquest sentit, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha assenyalat que “s’instal·laran més de 80.000 kilòmetres de fibra òptica, dues voltes a la Terra, que no és poca cosa, i amb 100 Mbps, i disposarem d’una oferta de xarxa neutra, que permetrà a qualsevol operador arribar a qualsevol lloc del territori”. Així mateix, ha volgut destacar que en aquest projecte el govern de la Generalitat ha apostat fermament per “la col·laboració público-privada, ja que no es podria fer només amb diners públics, i tampoc ho podria fer una empresa privada per si sola sense l’ajuda de la Generalitat”.
 
 

3  

Fitxers adjunts

El sec gral del DEMO, Enric Colet, amb el dir gral de Telecos. i Soc de la Informació, Carles Flamerich (esq) i el dir gerent del CTTI, Jordi Escalé

El sec gral del DEMO, Enric Colet, amb el dir gral de Telecos. i Soc de la Informació, Carles Flamerich (esq) i el dir gerent del CTTI, Jordi Escalé
JPG | 1267

Declaracions del dir gral de Telecomunicacions i Soc de la Informació, Carles Flamerich

Declaracions del dir gral de Telecomunicacions i Soc de la Informació, Carles Flamerich
MP3 | 1063

Declaracions del Sec gral del Dept d'Empresa i Ocupació, Enric Colet

Declaracions del Sec gral del Dept d'Empresa i Ocupació, Enric Colet
MP3 | 309