INDÚSTRIA

Prop de 1.000 empresaris participen a les Jornades "Go Export" organitzades per Empresa i Ocupació per impulsar les vendes a l'exterior

query_builder   10 agost 2012 12:59

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Prop de 1.000 empresaris participen a les Jornades "Go Export" organitzades per Empresa i Ocupació per impulsar les vendes a l'exterior

 

  • El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’Indústria i ACC1Ó, ha organitzat durant el primer semestre de l’any més de 100 Jornades “Go Export” arreu de Catalunya per fomentar la internacionalització de les empreses catalanes en el marc del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014.  
 
  • Les exportacions catalanes creixen un 7% de gener a maig del 2012 amb un valor de 24.007 milions d’euros.
 
  • Les exportacions de Catalunya representen el 26% del total de l’Estat i han contribuït en 2 punts al creixement del conjunt de l’Estat espanyol.
 
Prop de 1.000 empresaris catalans han participat en les més de 100 Jornades “Go Export” que el Departament d’Empresa i Ocupació ha organitzat per tot Catalunya a través de la Direcció General d’Indústria i ACC1Ó, durant el primer semestre de 2012. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014.
 
Amb l’objectiu de sensibilitzar les empreses catalanes sobre la importància d’internacionalitzar-se, les Jornades “Go Export” i el Programa d’Iniciació a l’Exportació posen de manifest que l’exportació és un dels grans motors de l’economia catalana i una de les vies més fiables per superar l’actual conjuntura econòmica.
 
Així ho demostren les últimes dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat sobre les exportacions catalanes, que han crescut un 7% amb un valor de 24.007 milions d’euros de gener a maig d’aquest any i que representen el 26% del total exportat a l’Estat contribuint en 2 punts al creixement de l’Estat espanyol. 
 
Els principals sectors exportadors del període han sigut els productes químics, el béns d’equip i el sector de l’automòbil, amb quotes de 25%, 17% i 15% del total respectivament. Geogràficament, les exportacions a la Unió Europea (63% del total) han augmentat en termes interanuals en un 2%.
 
En el cas de les exportacions extracomunitàries, que representen un 36%, han mostrat un increment del 18%. Per continents, els millors comportaments corresponen a Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i Oceania amb augments del 23%, el 17%, el 15% i el 72% respectivament. 
 
Primers passos cap a la internacionalització

Les empreses que participen a les Jornades “Go Export” obtenen una píndola de formació per tal que puguin començar a planificar amb èxit la incursió comercial a d’altres països. Les sessions, amb caràcter eminentment pràctic, estan pensades per a firmes de qualsevol sector que no han exportat mai o que tenen molt poca experiència en mercats internacionals. Un cop finalitzada la Jornada l’empresa participant es pot donar d’alta al Programa d’Iniciació a l’Exportació per posar en pràctica tot el que s’ha treballat durant la jornada.
 
Les sessions estan dirigides per un expert en internacionalització que analitza el potencial exportador de cada empresa participant i elabora un full de ruta personalitzat que recull els seus principals mercats potencials i el mode d’accedir-hi. A partir d’aquí, l’empresa ja disposa de l’impuls necessari per a planificar l’estratègia internacional i començar a exportar.
 
Calendari de pròximes jornades d’Iniciació a l’Exportació

Setembre 2012: Barcelona (6, 7, 13, 14, 19 de setembre), Sabadell (13 i 27 de setembre), Granollers (14 i 27 de setembre), Sant Feliu de Llobregat (18 de setembre), Terrassa (19 de setembre), Lleida (20 de setembre), Reus (21 de setembre), Vic (21 de setembre), Tarragona (28 de setembre).
 
Per a més informació: