Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   13 agost 2012 12:07

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi disminueix en àmplies zones del territori. Predomina el perill alt i presència de perill molt alt puntualment al centre i prelitoral del terç sud del país. Perill moderat sobretot des del prelitoral central fins als Pirineus. Perill baix només al Pirineu més occidental.
 
Mapa risc
 
 
Es mantenen activades algunes columnes mòbils de Bombers de la Generalitat en parcs concrets de les regions d'emergències i a partir de les 14.00 hores es realitzaran rutes aèries preventives amb els Avions de Vigilància i Atac a les zones més sensibles de la Catalunya central i el sud del país.
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb quinze vehicles a l'incendi forestal de Ger (Cerdanya) que es va iniciar dissabte a la tarda i que està controlat des d'ahir diumenge a les 19.00 hores. A hores d’ara la tasca dels Bombers es centra en resseguir tot el perímetre del foc i vigilar si surten fumaroles a l’interior. El foc, ha cremat, segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, una superfície de 290 Ha de matoll, pastures i massa forestal.
 
El Cos d’Agents Rurals realitzarà patrullatges aeris de vigilància amb especial seguiment de les tasques de recollida de la palla a la Conca de Barberà
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que durant la tarda és possible que caigui algun ruixat feble i aïllat al Pirineu, localment acompanyat de tempesta. A hores d’ara hi ha alguns núvols baixos a la depressió central que s’aniran trencat
Les temperatures oscil·laran entre els 26 i 31 ºC al Pirineu i litoral, i entre els 39 i 34 ºC a la resta del territori.
 
El vent bufarà fluix i de direcció variable a l'inici i final del dia, amb predomini del terral matinal al litoral. Durant les hores centrals del dia s'imposarà el component sud i est al litoral, i de component sud a l'interior, fluix amb cops moderats en general. A banda, fins a mig matí bufarà tramuntana entre fluixa i moderada a l'Alt Empordà.
 
La humitat estarà entre 70-75% a ponent, al litoral entre 60-65% i al Pirineu i Prepirineu entre 55-75%. A la resta del territori se situarà entre el 50-70%.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat ha desactivat les mesures especials de prevenció relacionades amb el perill extrem d’incendi forestal. No hi ha restriccions d’accés als massissos forestals.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en fase de PREALERTA el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
  • Catalunya Central: Anoia, Bages, Solsonès
  • Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany
  • Lleida: Segarra
  • Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
  • Terres de l'Ebre: Baix Ebre,Ribera d’Ebre, Terra Alta
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de PREALERTA als municipis de les comarques afectades.
 
Protecció Civil de la Generalitat agraeix a la ciutadania i les entitats locals la predisposició de seguir les recomanacions realitzades al llarg del recent episodi d’onada de calor i alt risc generalitzat d’incendi en tot el territori.
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 330