Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 15 d'agost)

query_builder   14 agost 2012 20:11

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 15 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi s’incrementa sobretot a la Catalunya central. Predomini del perill molt alt i presència de perill extrem puntualment al centre. Perill entre alt i molt alt al prelitoral del terç sud del país, interior de Girona i Empordà. Perill entre alt i moderat al litoral central i baix només al Pirineu més occidental.
Mapa diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà 15 d'agost)
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi que afecta des d’aquest migdia el nucli de Valldavià, al terme municipal de Vilopriu (Baix Empordà) i que està estabilitzat des de les 17.01 hores, i a on treballen a hores d’ara una seixantena de dotacions terrestres i aèries. Segons les darreres informacions del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat una superfície entre 10 i 12 hectàrees de vegetació. Pel que fa als desallotjats i segons informen els Mossos d’Esquadra els vuit veïns de Valldavià ja han pogut tornar a casa seva. D’altra banda, i segons informa el Servei Català de Trànsit, continua tallada la carretera GI-631, entre els quilòmetres 6 i 3 i la GIV-6232 entre Vilopriu i Camallera ja ha estat reoberta al trànsit.
 
Cal destacar que per demà, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, s’esperen durant la tarda alguns ruixats febles i aïllats al Pirineu, sobretot al sector occidental, localment acompanyats de tempesta. Les temperatures pujaran lleugerament. Les mínimes es mouran entre els 11 i 16 ºC al Pirineu, entre els 19 i 24 ºC al litoral central i sud i al prelitoral sud, i entre els 16 i 21 ºC a la resta del territori. Les màximes oscil·laran entre els 27 i 32 ºC al Pirineu i al litoral, i entre els 31 i 36 ºC a la resta, localment més altes a Ponent.
 
Pel que fa al vent bufarà fluix i de direcció variable a l'inici i final del dia, amb predomini del terral al litoral de matinada. Durant les hores centrals del dia s'imposarà el component sud arreu, fluix amb cops moderats, més reforçat a la meitat nord del litoral i prelitoral durant la tarda. A més, al final del dia entrarà la tramuntana fluixa amb cops moderats a l'Alt Empordà.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté en situació de prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).
 
D’altra banda, i d’acord amb la previsió de risc d’incendi forestal facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), per demà es suspenen els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en alguns municipis de les comarques de l’Anoia, Bages i Solsonès.
 
Això afecta a les activitats següents: generar restes vegetals, feines agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc.

2  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal (previsió pel 15 d'agost)

Mapa diari de risc d'incendi forestal (previsió pel 15 d'agost)
JPG | 80

Mapa diari de risc d'incendi forestal amb llegenda de comarques (previsió pel 15 d'agost)

Mapa diari de risc d'incendi forestal amb llegenda de comarques (previsió pel 15 d'agost)
JPG | 120