El Departament de Justícia posa a disposició de les audiències provincials catalanes una nova aplicació informàtica per gestionar les causes amb jurat popular

query_builder   21 agost 2012 12:18

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia posa a disposició de les audiències provincials catalanes una nova aplicació informàtica per gestionar les causes amb jurat popular

Aquesta nova eina permet treballar en un entorn web, amb noves funcionalitats com la introducció de l’expedient judicial electrònic, l’accés a la documentació en format electrònic i la signatura electrònica
 
Ja està totalment implantada a les quatre audiències provincials de Catalunya
 
En el marc de desenvolupament del seu Pla de modernització tecnològica de l’Administració de justícia, el Departament de Justícia ha posat a disposició de les audiències provincials una nova aplicació informàtica (TDJ) operativa dins del sistema e-justícia.cat, adreçat a homogeneïtzar la gestió de les oficines del jurat, que garanteix i millora l’eficiència i l’eficàcia de les seves anteriors prestacions.
 
La nova aplicació TDJ de la gestió del jurat popular s’ha desenvolupat dins el nou sistema e-justícia.cat com un mòdul més i permet el canvi a un entorn web que proporciona més llibertat a l'hora d’utilitzar noves funcionalitats i una potència gràfica que millora la usabilitat dels usuaris.
 
Així, la TDJ permet introduir l'expedient electrònic en la gestió dels jurats, on predomina la generació i accés a tota la documentació en format electrònic i la signatura electrònica dels documents. A tall d’exemple, amb l’antiga aplicació s’havien de signar manualment cada dos anys 10.000 notificacions adreçades als ciutadans que podien ser candidats a participar en un jurat, i ara es poden resoldre amb la introducció d’un pin i un clic gràcies a la signatura electrònica.
 
La TDJ ofereix també eines que faciliten als usuaris l’organització de les seves tasques i l’automatització de diverses feines que antigament s’havien de fer manualment. Això comporta un seguit de millores en el registre i notificació als ciutadans inclosos a la llista provisional de candidats a formar part d’un jurat popular, en la gestió de les causes judicials i dels candidats i també en l'elaboració de documents, actes i llistats.
 
S'ha aprofitat el canvi a l’e-justícia.cat per unificar la forma de treballar a  les quatre audiències provincials, de manera que els procediments i els models de documents utilitzats són idèntics a les quatre províncies. A més, el mòdul del jurat compleix el què disposa el Test de compatibilitat del Consell General del Poder Judicial.
 
 Aquesta aplicació informàtica o mòdul de l’e-justícia.cat per a la gestió de les causes amb jurat popular neix de la necessitat de renovar tecnològicament l’antiga aplicació TEMIS 1, un sistema antic desenvolupat als anys 90. Les quatre audiències provincials de Catalunya que la utilitzaven fins ara eren les úniques oficines de tota l’Administració de justícia a Catalunya que encara funcionaven amb l’aplicació TEMIS 1 anterior al TEMIS 2. El cost del projecte ha estat de 140.000 euros.
 
Per implantar la nova aplicació TDJ es va fer una prova pilot a l'Oficina del Jurat de l'Audiència Provincial de Barcelona entre els mesos de març i principis de maig d’enguany i es va posar en funcionament a mitjan maig.
 
El desplegament a les províncies restants s’ha fet durant el mes de juny. Així, a l'Audiència Provincial de Lleida va entrar en funcionament el 15 de juny; a l'Audiència Provincial de Tarragona, el 22 de juny, i a l'Audiència Provincial de Girona, el 29 de juny.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb quadre de nombre de sorteigs per província i any

Nota de premsa amb quadre de nombre de sorteigs per província i any
DOC | 54