Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà dilluns 27 d'agost)

query_builder   26 agost 2012 18:18

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà dilluns 27 d'agost)

 

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal previst per demà, que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal disminueix arreu. Hi ha perill molt alt a la Catalunya central i interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt a gairebé tota la resta, excepte zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental i indrets més litorals on el perill és moderat.

 

Mapa risc
 
Els Bombers de la Generalitat ja han donat per extingit l’incendi forestal del Pla de Manlleu. Continuen les tasques d’extinció de l’incendi a la comarca del Gironès on es manté un dispositiu d’una desena de dotacions terrestres amb el suport d’un helicòpter per tal de vigilar tota la zona afectada pel foc i apagar possibles revifades.
 
Atès l’alt risc d’incendi que hi ha a molts punts del territori, els Bombers de la Generalitat, juntament amb el cos dels Agents Rurals han fet rutes de vigilància aèria i efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) han fet rutes terrestres per aquelles zones més vulnerables pel risc d’incendi forestal.
 
Cal destacar que no hi ha situacions meteorològiques de risc. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica per demà és la següent:
 
Cel ennuvolat al litoral i prelitoral durant el matí i no es descarta algun ruixat sobretot al sector central i sud. A partir de migdia creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya.
 
Les temperatures seran similars a les d’avui. Les mínimes seran lleugerament més elevades al litoral i a Ponent i les màximes seran similars o lleugerament més altes al NE.
 
La humitat relativa tendirà a pujar especialment al litoral.
 
El vent bufarà de component sud a tot arreu.
 
Hores d’ara, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). A través del CECAT, la DGPC ha comunicat a les administracions locals i a les sales centrals dels cossos operatius les mesures previstes i manté contacte permanent amb els anteriors per tal de fer seguiment exhaustiu de l'episodi.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat comunica que es preveu donar per finalitzada la situació d’elevat perill d’incendi que ha motivat l’activació del Pla Alfa 3 en nombrosos municipis. Així doncs, es preveu que el Pla Alfa a nivell 3 es desactivi des de les 00:00 hores de demà.
 
No obstant, l’absència de precipitacions i el malmès estat de la vegetació després del perllongat episodi advers mantindrà en perill d’incendi elevat moltes zones del país. Aquest fet motiva les següents recomanacions:
 
  • Molta precaució, cal extremar la prudència. Perill elevat de gran incendi.
  • Vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre. No dur a terme activitats que puguin provocar guspires.
  • No llençar burilles.
  • No circular amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni estacionar-los sobre herbes seques.
  • En veure un incendi, avisar urgentment al 112 o a l’autoritat més propera.
  • Informar-se del perill d’incendi a través de la pàgina web o del 012.

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal previst per demà dilluns

Mapa diari de risc d'incendi forestal previst per demà dilluns
JPG | 72