Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   28 agost 2012 12:01

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal disminueix arreu. Hi ha perill molt alt a la Catalunya central i interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt a gairebé tota la resta, excepte zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental i indrets més litorals on el perill és moderat.
 
Mapa risc
 
Des de la mitjanit, els Bombers de la Generalitat només han rebut un avís d’incendi de vegetació. Ha estat a la part alta dels Altars, a la Torre de Cabdella, on han cremat 20 m2 per un llamp que va caure ahir. La inaccessibilitat de la zona ha fet que els Bombers hi hagin hagut d’arribar en helicpòter. Els mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat faran rutes aèries per vigilar especialment les zones on van descarregar llampecs durant les darreres tempestes registrades al país. Els Agents Rurals patrullaran amb helicòpter per la Catalunya central, el Vallès Oriental i l’Occidental i el Maresme.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica per al dia d’avui és la següent:
 
Al llarg del matí s'imposarà el vent de component sud arreu, amb predomini del migjorn al litoral. En general, el vent bufarà entre fluix i moderat. Al final del dia bufarà fluix i de direcció variable a l'interior i de component sud al litoral.
 
La humitat relativa se situarà entorn del 70-75% al litoral i prelitoral. A les comarques de l’interior se situa entre el 60-70% i al Pirineu i Prepirineu tendirà a augmentar al llarg de les properes hores fins al 80%.
 
Pel que fa a la temperatura, les màximes quedaran similars o lleugerament més baixes, sobretot al nord-est. Oscil·laran entre 24 i 29ºC al Pirineu, al quadrant nord-est i resta del litoral i entre 28 i 33ºC a la resta del país.
 
A partir de mig matí s'esperen xàfecs a punts del terç nord i la meitat est. En general, les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta, especialment a l'interior on a més no es descarta també calamarsa. Acumularan quantitats de precipitació poc abundants.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
  • Demarcació d’Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà I Pallars Sobirà.
  • Demarcació de Barcelona: Vallès Occidental i Vallès Oriental
  • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès
  • Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, La Selva i Pla de l’Estany.
  • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
  • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari risc incendi forestal

Mapa diari risc incendi forestal
JPG | 192