Ensorrament a Guardiola de Berguedà (Berguedà) amb una persona ferida de caràcter lleu

A Castelló d'Empúries (Alt Empordà) cremen dos vehicles a l'interior d'un garatge

query_builder   29 agost 2012 05:03

event_note Nota de premsa

Ensorrament a Guardiola de Berguedà (Berguedà) amb una persona ferida de caràcter lleu

A Castelló d'Empúries (Alt Empordà) cremen dos vehicles a l'interior d'un garatge

 
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 02.27 hores, l’avís de l’ensorrament d’una casa al carrer Comerç, número 26, de Guardiola de Berguedà (Berguedà).
 
Ha cedit la primera planta i les golfes a sobre de la planta baixa, on hi havia un bar (Bar Avellaner), que es trobava tancat des de feia dies.
 
Els Bombers, amb onze dotacions mobilitzades, han localitzat una dona a l’interior de la planta sinistrada, amb la qual han tingut contacte de veu des del primer moment.
 
Pels volts de les quatre de la matinada els efectius han pogut accedir fins on era la víctima, que s’havia arrecerat a un racó. La dona només presentava un cop lleu a la cara i es queixava de dolor a una cama.
 
Al local hi havia molta runa i s’ha hagut de treure per la porta de darrere per alliberar la dona. A hores d’ara els Bombers continuen les tasques de desenrunament de l’immoble, amb l’ajut de grues de construcció per treure les bigues.
 
A l’edifici de la dreta, el número 28 del c/ Comerç, hi dormien quatre persones, que han sortit al carrer en sentir el soroll provocat per esfondrament, mentre que l’immoble de l’esquerre, el número 24, està deshabitat de des fa temps.
 
Al sinistre hi ha intervingut diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i unitats del sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), així com Policia Local de la zona.
 
 
Cremen dos vehicles a l’interior d’un garatge de Castelló d’Empúries (Alt Empordà)
 
D’altra banda, a les 02.22 hores, s’ha rebut un avís d’incendi al passatge Toribi Duran de Castelló d’Empúries (Alt Empordà).
 
Han cremat dos vehicles (un turisme i una furgoneta de repartiment) a dins del garatge, un local de 300 metres quadrats on s’hi guardaven 12 vehicles. 
 
Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat sis dotacions, les quals han localitzat el focus, han extingit l’incendi i han ventilat tot l’indret. Posteriorment han fet una primera valoració de l’estat de l’estructura de l’immoble que, tot i no presentar deficiències greus, demà al matí serà revisada pels tècnics de l’Ajuntament.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 29 d'agost de 2012
05.00 hores