Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 30 d'agost)

query_builder   29 agost 2012 17:54

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 30 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat,  el perill disminueix excepte a les Terres de l’Ebre i a les comarques de l’extrem nord-est . Hi ha perill alt a tot l’interior, molt alt al nord-est i Terres de l’Ebre i extrem a zones de l’Alt Empordà i zones del prelitoral de la costa de Tarragona. Només zones del litoral Central i Pirineu Oriental i Occidental tenen perill moderat.
Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 30 d'agost
Els Bombers de la Generalitat han realitzat avui de 16.00 a 18.00 h una ruta de vigilància aèria per les comarques més al nord del territori: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès, Berguedà, Ripollès, Osona i Garrotxa. L'objectiu d'aquesta ruta és detectar qualsevol conat d'incendi en aquestes zones que permeti  els Bombers actuar amb rapidesa.  Aquesta ruta aèria ha estat reforçada per la del Cos d'Agents Rurals realitzada per l'Anoia, la Segarra, el Solsonès, el Bages, el Vallès Occidental i  el Vallès Oriental.
 
D'altra banda, i pel que fa als incendis forestals, a hores d'ara hi ha  quatre dotacions terrestres dels Bombers de la Generaltitat  a l'incendi de Madremanya realitzant tasques de vigilància per tot el perímetre i  el seu interior per tal de remullar alguna revifada.
 
A les 15.08 hores, els Bombers de la Generalitat també han estat alertats d'un incendi que ja està controlat i que ha afectat una zona de canyes al marge de l'AP-7 a l'altura del Km 184 a Sant Sadurní d'Anoia. En aquests moments, encara hi treballen 7 dotacions terrestres.
 
Cal destacar el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per la següent situació meteorològica de risc:
 
Es preveu el pas d’un sistema frontal que arribarà la propera matinada per l’oest del país. Al matí afectarà la meitat sud del litoral i prelitoral, així com també punts de la Catalunya central per acabar desapareixent durant la nit de dijous i matinada de divendres  pel sector central del litoral i del prelitoral.
 
S'esperen xàfecs i tempestes que podran anar localment acompanyades de calamarsa o pedra. En molts casos s'acumularan quantitats abundants (fins a 50 mm en 24 hores), tot i que puntualment podran ser molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores).
 
Un cop el front acabi de passar s’establirà un flux de vent del nord que farà baixar destacadament la temperatura.
 
A la tarda, la tramuntana a l’Empordà i el mestral a les terres de l’Ebre bufaran forts, amb cops molt forts al final del dia.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta.
Per altra banda, es manté la situació de prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). Pel dia d’avui es mantè el risc d’incendi forestal a les comarques següents: 
 • Demarcació de Barcelona: Vallès Occidental i Vallès Oriental
 • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès.
 • Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany.
 • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell.
 • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat.
 • Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
Cal recordar les següents recomanacions: 
 • Molta precaució, cal extremar la prudència. Perill elevat de gran incendi.
 • Vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre. No dur a terme activitats que puguin provocar guspires.
 • No llenceu burilles.
 • No circuleu amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni els estacioneu sobre herbes seques.
 • Si veieu un incendi, aviseu urgentment al 112 o a l’autoritat més propera.
 
Informeu-vos del perill d’incendi a la web o a través del 012.

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc

Mapa de risc
JPG | 187

Mapa de risc (amb llegenda de comarques)

Mapa de risc (amb llegenda de comarques)
JPG | 205