FiraTàrrega 2012 aposta per afavorir els creadors i ajudar a la seva promoció i internacionalització

Més d'un 20% de la programació d'espectacles prové del planter de projectes que FiraTàrrega acompanya a través de línies de coproducció

query_builder   29 agost 2012 14:52

event_note Nota de premsa

FiraTàrrega 2012 aposta per afavorir els creadors i ajudar a la seva promoció i internacionalització

Més d'un 20% de la programació d'espectacles prové del planter de projectes que FiraTàrrega acompanya a través de línies de coproducció

Presentació de FiraTàrrega 2012
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló, i el director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, han presentat aquest matí les darreres novetats de l’edició del 2012, que tindrà lloc entre el 6 i el 9 de setembre.
 
La 32a edició de FiraTàrrega multiplica els seus esforços per donar instruments als creadors catalans per tal que puguin produir els seus espectacles i posicionar-los al mercat. Enguany, més d’un 20% de la programació d’espectacles dins de la secció oficial prové del planter de projectes que FiraTàrrega acompanya a través de diferents línies de coproducció, ja sigui mitjançant els laboratoris de creació, les coproduccions transnacionals, o bé les residències creatives.
 
FiraTàrrega oferirà l’estrena de 22 muntatges, que es veuran per primer cop a l’Estat espanyol, i comptarà amb la participació de 68 companyies. Entre els espectacles de la programació oficial, n’hi ha també procedents de Bèlgica, Holanda, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, Suècia, Corea i França.
 
Entre les activitats programades, destaca el Lunch Meeting organitzat per l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura, una trobada entre entitats professionals internacionals i companyies d’arts escèniques catalanes per tal de facilitar l’intercanvi i l’exportació d’espectacles.
 
L’edició del 2012 de FiraTàrrega inclou la cultura escandinava com a cultura convidada. En aquesta línia s’ha organitzat el Focus Nòrdic, un diàleg obert entre professionals per presentar una visió general de les arts escèniques i les possibilitats de cooperació amb la cultura dels països nòrdics, amb la presència de 6 experts escandinaus. 
 
Durant la presentació, el conseller Ferran Mascarell ha destacat que “la vitalitat de les arts escèniques de carrer del nostre país és a Tàrrega i vol ser-hi de manera permanent, de manera continuada a través de moltes iniciatives com és la pròpia FiraTàrrega, però també el màster d’arts escèniques de carrer que comença aquest any o les residències de companyies que FiraTàrrega organitza a la primavera. Tot això és una realitat viva. No tindria sentit que féssim res d’això, si més enllà del públic que hi assisteix a la fira, aquesta fira no fos útil per al sector de les arts escèniques, per a la seva promoció i per a la seva internacionalització. L’equip directiu treballa perquè sigui així, i això és plenament coincident amb el que vol l’ajuntament i el que vol la Generalitat.”
 
De la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha posat de relleu que “Tàrrega s’ha convertit en una ciutat dedicada a les arts escèniques durant tot l’any, amb especial incidència en les arts de carrer. Aquesta capitalitat cristalitza en tres eixos: Mercat de les Arts Escèniques al setembre, Programa de Suport a la Creació, a l’abril, i el nou màster d’arts de carrer, al gener”.
 
Finalment, el director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, ha apuntat que “fins el 9 de setembre, el públic i els programadors podran gaudir d’una veritable festa de les arts escèniques, que té com a principal objectiu ser motor d’exportació exterior de les companyies catalanes, aquest any amb un agermanament amb les arts escèniques dels països escandinaus per impulsar sinèrgies entre Catalunya i els països nòrdics”.

1  

Fitxers adjunts

Dossier Programació

Dossier Programació
PDF | 5918