Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   2 setembre 2012 13:43

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal no experimenta canvis significatius. Hi ha perill entre molt alt i extrem a les Terres de l’Ebre i l’Empordà. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i oest de la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
Mapa diari d'incendi forestal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual i estaran especialment amatents a les zones de més risc d’incendi, als extrems sud i nord-est del país. Pel que fa al foc declarat aquesta matinada a Roses, s’ha donat per controlat a les 05.51 hores i en aquests moments cinc dotacions terrestres segueixen a la zona fent tasques de vigilància i rematant possibles punts calents que puguin aparèixer. Segons les primeres informacions, s’han cremat unes 7 hectàrees de vegetació.
 
Els Agents Rurals patrullaran amb avió per les comarques del Baix Ebre, Terra alta, Ribera d’Ebre, Priorat, sud de Segrià i sud de Garrigues, i amb helicòpter pel litoral de Girona.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica pel dia d’avui és la següent:
 
Les precipitacions són possibles de febles, disperses i intermitents al final de la jornada al vessant nord del Pirineu.

Al sector central del litoral no es descarta algun ruixat local i feble, o puntualment moderat i acompanyat de tempesta, a darreres hores de la jornada. S’acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants.
 
Les temperatures màximes es mantindran sense canvis o en lleuger ascens. Es mouran entre els 18 i 23 ºC al Pirineu, tot i que al vessant nord seran una mica més baixes, i entre 24 i 29 ºC a la resta del país.

Quant al vent, bufarà el component nord i oest d'intensitat entre fluixa i moderada en general, amb algun cop fort, si bé al centre del dia al sector central del litoral i del prelitoral i a l'interior de la meitat est predominarà el vent de component sud, amb estones de vent de direcció variable. A les Terres de l'Ebre bufarà el mestral entre fluix i moderat, amb cops forts fins a mig matí, malgrat que a la zona del delta de l'Ebre s'imposarà el component sud fluix al centre de la jornada. A banda, a l'Empordà bufarà la tramuntana entre moderada i forta amb ratxes molt fortes al llarg del dia. A cotes mitjanes i elevades de la meitat nord del país bufarà moderat amb ratxes fortes.
 
La Direcció general de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’Alerta, degut a que l’absència de precipitacions a zones afectades pels vents de tramuntana i mestral mantindrà el perill d’incendi molt elevat.
 
Durant el dia d’avui, la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, manté restringit l’accés als següents massissos de la demarcaió de Girona:
 
-       Massís de l’Albera
-       Cap de Creus
-       El Montgrí-muntanya Gran
-       Muntanyes de Begur
-       Les Gavarres
 
Es prohibeixen totes les activitats que puguin comportar risc d’incendis forestals a 49 municipis afectats pel tancament de massissos, que trobareu llistats a: http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/alfa3.pdf
 
Recordem que també es manté el risc d’incendi forestal durant el dia d’avui, per a les comarques següents:
 
-       Demarcació de l'Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell i Pallars Jussà
-       Demarcació de Barcelona: Alt Penedès i Maresme
-       Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
-       Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, La Selva i Pla de
-       l’Estany
-       Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
-       Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès
-        Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
La DGPC demana als ciutadans que extremin les mesures d’autoprotecció prop de les zones forestals o agrícoles i que, en cas de veure qualsevol indici de foc, com pot ser una columna de fum, truquin immediatament al telèfon d'emergències 112 indicant la seva posició i la de la columna de fum amb la màxima precisió possible. 
 
Es poden consultar els consells d'autoprotecció davant el risc d'incendi a www.gencat.cat/interior/riscos/incendis_forestals.htm i seguir l'evolució del risc i consells al twitter @emergenciescat.
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (02.09.12)

Mapa de risc d'incendi forestal (02.09.12)
JPG | 106