Govern

El Govern impulsa la nova llei del voluntariat de Catalunya

query_builder   4 setembre 2012 15:35

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la nova llei del voluntariat de Catalunya

  • El Govern aprova la memòria prèvia a la tramitació de l’Avantprojecte de la llei del voluntariat, que té com a objectiu regular, protegir i consolidar el model català de voluntariat
 
El Govern de la Generalitat ha iniciat avui la tramitació de l’Avantprojecte de llei del voluntariat de Catalunya, amb l’objectiu de regular, protegir i consolidar el model català de voluntariat. El Consell Executiu ha aprovat avui la memòria prèvia a la tramitació de la norma, que esdevindrà un marc legal bàsic de referència per a tots els àmbits d’actuació on es realitza l’acció voluntària.
 
La nova llei definirà el concepte de voluntariat i les entitats que treballen en aquest àmbit amb l’objectiu de contribuir a consolidar el model català de voluntariat, basat en la seva vinculació amb el teixit associatiu. Així permetrà diferenciar i acotar de forma clara quins projectes o actuacions tenen la consideració de voluntariat i quins constitueixen altres formes de col·laboració o participació.
 
Tal com havia posat de manifest el Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC), la nova norma pretén cobrir la falta d’una llei pròpia i actualitzada que protegeixi, defineixi i promocioni el voluntariat existent a Catalunya i que obliga a aplicar una normativa allunyada d’aquest model. Al mateix temps, respon a la necessitat d’adaptar el sector a la nova realitat social, marcada per la consolidació de les noves tecnologies, les xarxes socials, la globalització de les polítiques públiques, la facilitat en l’accés a la informació o el paper creixent del tercer sector, entre altres. Finalment, també vol donar resposta a la creixent demanda de participació de la societat en activitats, programes i projectes de tipus voluntari que s’ha detectat en l’actual context de crisi econòmica i que requereix acotar què s’entén per voluntariat i quin és el seu marc d’actuació.
 
La norma s’elaborarà amb la participació de totes les entitats i federacions del món associatiu i del voluntariat del país.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined