COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   6 setembre 2012 18:26

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Mapa
 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi forestal per demà es mantindrà sense canvis significatius. Hi haurà perill molt alt a les terres de l’Ebre i l’Empordà, i predomini del perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i oest de la Catalunya central. El perill serà moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on serà baix.
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat, al llarg del dia d’avui, en petits incendis de vegetació. A Santa Perpètua de Mogoda han cremat aquest matí 800 m2 de canyes, i aquesta tarda els Bombers treballen en un foc de matolls a Almenar, ja estabilitzat, que ha mobilitzat sis dotacions terrestres i dos mitjans aeris, i que hauria cremat uns 8.000 m2. També s’ha treballat en un petit foc de vegetació forestal a Flaçà que ja està apagat.
 
Aquesta tarda, efectius del Grup d’Actuacions Forestals dels Bombers de la Generalitat han fet rutes terrestres per les comarques del Priorat i l’Alt Urgell per comprovar els efectes de les precipitacions en el combustible. D’altra banda, el cos d’Agents Rurals ha previst per avui fer una ruta de vigilància aèria per la Catalunya Central. Es manté el dispositiu habitual i previst per la Campanya Forestal de tots els mitjans dels Bombers de la Generalitat.
 
Cal destacar que, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen per demà les següents situacions meteorològiques de risc:
Dia tranquil amb domini del sol i algunes nuvolades de cara a la tarda al Pirineu, Pre-Pirineu i Serralada Transversal, amb alguna possibilitat de precipitació al Pirineu.
Pel que fa al vent, poc en conjunt i de component Sud al litoral, amb algun cop moderat cap a migdia i tarda.
La humitat restarà entre el 40-60% i podrà pujar una mica a la tarda amb l’entrada de la Marinada.
Les temperatures pujaran lleugerament arreu del territori.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta, d’acord amb el risc d’incendi forestal, per a les comarques següents:
-  Demarcacio de Barcelona: Maresme.
-  Demarcació de Catalunya Central: Anoia
-  Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, Selva
-  Demarcació de Lleida:  Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Urgell
-  Demarcacíó de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat
-  Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Terra Alta
 
 
Barcelona, 6 de setembre de 2012

2  

Fitxers adjunts

Mapa risc d'incendis 1

Mapa risc d'incendis 1
JPG | 80

Mapa risc d'incendis 2

Mapa risc d'incendis 2
JPG | 123