Protecció Civil: actualització de la Prealerta del pla Inuncat

query_builder   12 setembre 2012 12:30

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: actualització de la Prealerta del pla Inuncat

·        Augmenten les comarques gironines afectades per possibles pluges aquesta tarda
·        Al vespre els xàfecs es concentraran sobretot al litoral i prelitoral central
·        La DGPC ha emès un avís del pla PROCICAT per risc de fort vent demà a l’Alt Empordà
·        Es recomana molta prudència en la conducció i moderar la velocitat si es circula per carreteres afectades per la pluja
 
Protecció Civil  de la Generalitat (DGPC) manté per avui la fase de Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT. Segons la darrera actualització de l’avís emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquesta tarda augmenta la probabilitat de pluges a les comarques gironines i també augmenta el nombre de comarques on poden caure ruixats.
 
Aquesta tarda sobretot s’esperen pluges, que poden ser puntualment en forma de tempesta, a les comarques de Garrotxa, Gironès, Osona, Pla de l’Estany, la Selva i el Vallès Oriental. Amb menor probabilitat, també pot ploure a: Alt i Baix Empordà, Ripollès, Bages, Berguedà, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i Vallès Occidental.
 
Al vespre, de les 20 a les 2 de la matinada, les pluges es concentren al litoral i prelitoral central. Sobretot, s’esperen ruixats a: Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental i la Selva. Amb menor probabilitat, també pot descarregar a: Alt i Baix Empordà, Alt i Baix Penedès, Bages, Baix Llobregat, Garraf, Garrotxa, Gironès, Osona i Pla de l’Estany.
 
A la nit, a partir de les 2 i fins a les 8 del matí, disminueixen les comarques afectades per la possibilitat de pluges. Aquestes són: Alt i Baix Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Oriental i Occidental.
 
Es preveu que les pluges siguin en forma de xàfecs locals acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa.
 
A més, segons informacions del SMC, la DGPC ha emès un avís del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel risc de fort vent que afecta a partir d’aquesta matinada l’Alt Empordà. Segons la darrera previsió meteorològica, el vent bufarà de component nord amb ratxes màximes que poden superar els 126 km/h. Segons dades de l’SMC, també es preveu una situació de risc per forta maror a partir de demà a la tarda a l’Alt i el Baix Empordà.
 
La DGPC recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció en cas d’emergència.