Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida

L'acte ha estat presidit per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, acompanyada pel delegat del Govern, Ramon Farré

query_builder   10 setembre 2012 21:09

event_note Nota de premsa

Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida

L'acte ha estat presidit per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, acompanyada pel delegat del Govern, Ramon Farré

Acte 11S2012
Ofrena floral al Turó de la Seu Vella de Lleida
 
La Generalitat ha commemorat la Diada Nacional de Catalunya a Lleida amb una ofrena floral als lleidatans defensors de les llibertats de Catalunya que s’ha celebrat al turó de la Seu Vella. L’acte ha estat presidit per la vicepresidenta del Govern i titular de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, acompanyada pel delegat del Govern, Ramon Farré. Hi ha assistit el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, els directors dels serveis territorials dels departaments de la Generalitat i altres autoritats.
 
En el seu parlament, Joana Ortega va afirmar que Catalunya no ha renunciat mai a les seves aspiracions nacionals i no ho farà tampoc ara en temps de dificultats i de sacrificis econòmics i socials. “Malgrat que hi ha tribunals que diguin que no som una nació, també ens ho van dir el 1714 i el 1936”, ha reblat la vicepresidenta. Ortega ha augurat que la manifestació de Barcelona de demà serà una “riuada democràtica”.
 
Per la seva banda, Ramon Farré ha assegurat que Catalunya “té el deure d’anar tan lluny en els seus anhels de llibertat com els ciutadans que aquí viuen i treballen vulguin”. Així, ha dir, “si la nació, Catalunya, de manera democràtica, majoritària, respectuosa i pacífica vol dotar-se d’estructures d’Estat té dret a fer-ho i els governants l’obligació de procurar-ho”. Farré ha incidit en que l’autogovern també suposa reclamar “que ningú no sigui deixat de banda, que cap persona no trobi el seu motiu per a l’esperança”. En aquest sentit, el delegat del Govern  ha manifestat que “la Catalunya sobirana ha de ser també la Catalunya solidària, justa, equitativa i cohesionada, que vol aconseguir l’objectiu de la plena llibertat essent un sol poble”.
 
La commemoració ha inclòs la interpretació musical d’El cant dels ocells i Dels quatre vents a càrrec del Trio Granados, integrat per membres de la Jove Orquestra de Ponent; i l’ofrena floral en memòria als lleidatans i lleidatanes defensors de les llibertats de Catalunya.

2  

Fitxers adjunts

Foto de l'acte (I)

Foto de l'acte (I)
JPG | 1015

Foto de l'acte (II)

Foto de l'acte (II)
JPG | 802