TELECOMUNICACIONS

La Generalitat fa pública l'adjudicació dels contractes del nou model TIC corresponents a Serveis d'infraestructures de Centre de Procés de Dades

query_builder   19 setembre 2012 14:28

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

La Generalitat fa pública l'adjudicació dels contractes del nou model TIC corresponents a Serveis d'infraestructures de Centre de Procés de Dades

 
·   El Consell d’Administració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) ha aprovat avui l’adjudicació dels contractes d’aquest àmbit, el darrer dels diàlegs competitius del nou model TIC de la Generalitat de Catalunya.
 
·   Les empreses adjudicatàries, a partir de la recepció formal de la proposta d’adjudicació, tenen un termini de 10 dies per presentar la documentació definitiva per a la formalització de l’adjudicació.
 
·   Els nous contractes corresponents a Serveis d’Infraestructures de Centre de Procés de Dades permetran estalviar un 35% de la factura que la Generalitat pagava fins ara per aquests serveis.
 
·   La publicació Computer World en la seva conferència internacional atorga el premi al Projecte de l’Any en el Sector Públic al Govern de Generalitat per la “xarxa País” que permetrà desenvolupar aquest nou model TIC.
 
El Consell d’Administració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), com a organisme encarregat de la contractació centralitzada, la gestió i el subministrament de solucions TIC de tota la Generalitat de Catalunya, ha aprovat avui l’adjudicació dels 6 contractes corresponents als 2 plecs del darrer dels quatre diàlegs competitius del concurs per al nou model TIC de la Generalitat de Catalunya, concretament el que fa referència a l’aprovisionament de serveis d’infraestructures de Centre de Procés de Dades (CDP).
 
Després de presidir la reunió del Consell d’Administració del CTTI, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, i del director gerent del CTTI, Jordi Escalé, ha donat a conèixer l’adjudicació.
 
El conseller Mena ha recordat que el nou model TIC endegat per l’actual Govern de la Generalitat té com a principals objectius, l’eficiència i l’estalvi, la modernització de l’Administració de la Generalitat i de les seves relacions amb les empreses i els ciutadans, i el suport i la dinamització del teixit empresarial així com també el desenvolupament de les noves tecnologies a Catalunya, d’acord amb els criteris de millora tecnològica, eficiència pressupostària i governança transversal definits al Pla de Govern 2011-2014 i el pla idigital del Govern per al desenvolupament de la societat digital catalana.
 
Amb l’adjudicació d’aquest últim lot, el conseller ha assenyalat que avui “hem arribat  a bon port,  tanquem els 4 diàlegs competitius,  assolint els objectius d’estalvi, millora innovadora i tecnològica de la pròpia administració i en relació amb els ciutadans i les empreses”. A més, “d’un impuls al projecte industrial en matèria de les tecnologies de la informació i les telecomunicacions que són la base de la competitivitat de les nostres empreses, de la nostra economia, i per tant del país”, ha afegit.
 
El conseller F. Xavier Mena, ha volgut ressaltar que en el conjunt del procés del diàleg competitiu s’ha donat un gran impuls a les empreses catalanes del sector tecnològic, “el 62% de les empreses adjudicatàries tenen NIF català, entre les adjudicatàries, també, hi ha una representació molt significativa d’empreses de capital català i en el conjunt del procés s’estima generar més de 8000 llocs de treball en el sector”.
 
El secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, ha explicat que aquest procés ha comptat amb una primera fase “la de planificació, on es va assolir la fita de mancomunar tots els servies de la Generalitat en matèria de les TIC”.  Una segona fase ha estat la dels diàlegs competitius, amb la qual “aconseguim millorar notablement la qualitat i la modernitat de  les nostres plataformes tecnològiques, reforcem els sistemes de seguretat, els aspectes de serveis als usuaris i als ciutadans”. Aquesta segona fase ve “acompanyada d’una tercera que serà la d’implantació”.
 
El secretari ha apuntat que a través dels diàlegs competitius “utilitzem les compres de la Generalitat per incidir en  la modernització de l’administració i aconseguir una transformació industrial necessària en un sector estratègic del país”.
 
D’altra banda el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha ressaltat que “amb aquestes adjudicacions d’avui aconseguim 4 nodes de Cloud Computing  a Catalunya, que seran  dels més importants en el sud d’Europa”. El director ha explicat que “com a Generalitat estarem pagant només aquella potencia que utilitzem amb un màxim del 25%, per tant aquestes empreses hauran d’anar a buscar altres clients a dins i fora de  Catalunya, i això ens permetrà exportar arreu del món serveis amb molta més capacitat i potència que la que fins ara teníem”. Per últim, el director ha assenyalat que “amb aquest procés aconseguim convertir-nos  en líders en l’àmbit de les TIC al sud d’Europa”. 
 
Pel que fa  a l’adjudicació del 4 diàleg de Serveis d’Infraestructures de CPD, el director gerent del CTTI, Jordi Escalé, ha assenyalat que “hem assolit  l’estalvi del 35 % que ens havíem plantejat en aquest lot i hem aconseguit la consolidació de 42 a 6 infraestructures de dades que presten serveis a la Generalitat de Catalunya”
 
El nou model de contractació pública de serveis TIC de la Generalitat està basat en la modalitat del diàleg competitiu, i s’ha dividit en 4 diàlegs: Aplicacions; Lloc de treball i suport a l’usuari; Connectivitat i Telecomunicacions, i Serveis d’Infraestructures de CPD.
 
Adjudicació del contracte de serveis d’infraestructures de Centre de Procés de Dades (CDP)
El contracte de col·laboració entre el sector públic i el sector privat per a l’aprovisionament de serveis d’infraestructures de CPD de la Generalitat de Catalunya es divideix en 2 plecs (CPD Extern, que inclou, en 4 lots, el gruix dels sistemes d’informació de la Generalitat, i CPD Nucli, que inclou, en 2 lots, els sistemes d’informació de seguretat i d’emergències de la Generalitat), amb una durada d’entre 6 i 10 anys, amb un pressupost màxim de licitació de 397 milions d’euros i un pressupost anual màxim de licitació de 45 milions d’euros.
 
 
 
SERVEIS D’INFRAESTRUCTURES DE CPD
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ 397 M€
CONTRACTE
DESCRIPCIÓ
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ
ADJUDICACIÓ PROVISIONAL
CPD Extern
 
 
 
CPD1
Serveis integrats de computació i administració d’infraestructures de procés de dades
63,49 M€
UTE HP Española SL-Aventia Iberia SL
 
CPD2
Serveis integrats de computació i administració d’infraestructures de procés de dades
136,22 M€
UTE IBM Global Services España SA – Ingenieria de Software Avanzados SA-Seidor SA
 
CPD3
Serveis integrats de computació i administració d’infraestructures de procés de dades
8,13 M€
UTE Unitecnic-Nexica
 
CPD4
Serveis integrats de computació i administració d’infraestructures de procés de dades
126,9 M€
T-SYSTEMS ITC IBERIA SAU
 
CPD Nucli
 
 
 
Lot 1
Serveis d’infraestructura mainframe que donen suport als sistemes d’informació de l’entorn corporatiu i de seguretat
18,30 M€
UTE IBM Global Services España SA – Ingenieria de Software Avanzados SA-Seidor SA
 
Lot 2
Serveis d’administració de la plataforma mainframe i els serveis d’infraestructura i administració de les plataformes no mainframe que donen suport als sistemes d’informació de l’entorn de seguretat
44,10  M€
T-SYSTEMS ITC IBERIA SAU
 
 
 
Aquests imports representen un 35% d’estalvi respecte els costos pel mateix concepte del 2010.
 
Les empreses adjudicatàries, a partir de la recepció formal de la proposta de l’adjudicació, tenen un termini de 10 dies per presentar la documentació definitiva per a la formalització de l’adjudicació.
 
Premi a la “xarxa País”
 
Un dels punts que el Govern ha treballat en el marc del Nou Model TIC, ha estat crear una xarxa troncal d’alta capacitat per a totes les seus de la Generalitat, municipis i serveis públics estratègics que permetin convertir Catalunya en una societat digital de prestacions avançades.
 
La publicació Computer World, en la seva Conferència Internacional, ha volgut destacar la tasca que s’ha realitzat des de l’Administració catalana en aquest àmbit,  atorgant el premi al Projecte de l’Any en el Sector Públic al Govern de la Generalitat de Catalunya, posant en valor el fet de voler dotar al territori de les eines necessàries per a culturitzar digitalment el màxim àmbit geogràfic de Catalunya
 
Aquest reconeixement mostra la voluntat del Govern d’apropar les TIC a la societat i les empreses.
 
 
Més informació sobre el nou model TIC:
 
·         Nota de premsa del 27 d’octubre de 2011
·         Nota de premsa de l’1 de desembre de 2011
·         Nota de premsa del 2 de gener de 2012
·         Nota de premsa del 23 de gener de 2012
·         Nota de premsa del 7 de maig de 2012
·         Nota de premsa del 19 de juny de 2012
·         Nota de premsa del 27 de juny de 2012
·         Nota de premsa del 6 de juliol de 2012
·         Nota de premsa del 16 de juliol de 2012
·         Nota de premsa del 26 de juliol de 2012
·         Nota de premsa del 27 de juliol de 2012
·          Nota de premsa del 2 d’agost de 2012
·          Nota de premsa del 8 d’agost de 2012
·          Nota de premsa del 7 de setembre de 2012lk

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa- Un nou model TIC per la Generalitat de Catalunya.

Dossier de premsa- Un nou model TIC per la Generalitat de Catalunya.
PDF | 451

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, i del director gerent del CTTI, Jordi Escalé, en l'acte de presentació

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, i del director gerent del CTTI, Jordi Escalé, en l'acte de presentació
JPG | 1671