Hi ha 61 cellers i un nou Espai Selecció de Vins, destinat a degustar els millors productes dels cellers participants

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i del director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha inaugurat aquesta tarda a Barcelona la 32 edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que estarà oberta fins al dia 24, coincidint amb les Festes de la Mercè.
En aquesta edició, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’INCAVI, ha volgut donar un gir a la Mostra i per aquest motiu ha preparat diverses novetats, la principal de les quals és el nou espai destinat al certamen: la Mostra no es fa al Moll de la Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys, al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!”. A més, enguany la Mostra té la presència de 61 cellers (quasi un 13% més que l’any passat), a més d’ampliar l’oferta d’activitats.
La Mostra és una fira amb una gran tradició que vol promoure el coneixement per part dels ciutadans de les excel·lències dels vins catalans amb Denominació d’Origen (DO).
Així, com l’any passat, la Mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les DO, que estan representades per espais on s’expliquen les seves singularitats i es donen a conèixer les seves rutes enoturístiques.
A més, s’incorpora una Sala de Tast per oferir cursos d’iniciació al tast, i es manté la possibilitat de vendre els productes dels cellers a la Botiga o Celler de la Mostra.
Una altra novetat és un nou espai, en format de carpa independent, amb el nom Espai Selecció de Vins de la Mostra, destinat a degustar els millors vins dels celler participants en la fira, amb un sistema de pagament i de degustacions diferent al dels estands. En aquest espai especial es podran degustar els vins amb uns dispensadors especials.
D’altra banda, la Fundació Futbol Club Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Alícia, està present a la Mostra, per primera vegada, amb l’espai “Som el que mengem”, per difondre els hàbits saludables en l’alimentació.
Una altra característica que presenta la Mostra de Vins i Caves és la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, com ja es va fer en l’edició de l’any 2011, apostant així per la qualitat d’aquestes copes.
Una fira consolidada
La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidades i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten al certamen per descobrir els vins i caves de les DO catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona.
La tasca realitzada pel Departament d’Agricultura i l’INCAVI, amb la col·laboració de tot el sector vitivinícola català, ha tingut una clara repercussió popular en aquests més de sis lustres d’existència del certamen, ja que molts ciutadans han trobat en la Mostra diversos aspectes interessants per assistir-hi.
Gràcies a la feina feta durant aquest temps, la Mostra s’ha convertit en un referent per a aquest sector vitivinícola, per tal de promocionar els seus productes a la ciutat de Barcelona, esdevenint un magnífic aparador de la riquesa del nostre país pel que fa als vins i caves.
Així, tots els barcelonins i els visitants provinents d’altres llocs de Catalunya o de fora tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà una oferta comercial de primera categoria en el marc de la festa major barcelonina, en un espai idoni per fer la divulgació dels vins i caves catalans.
Un dels objectius del DAAM pel que fa a la Mostra és diversificar les seves activitats, tot i prestant una especial atenció al consumidor final i als seus interessos reals. Precisament un dels reptes pendents en la comercialització alimentària és apropar l’oferta a les necessitats del públic que consumeix el producte.
Cellers participants
Aquest any participen en la Mostra un total de 61 cellers, una xifra superior a la de l’any passa (54). Aquests són els cellers:
AGUSTÍ TORELLÓ MATA
|
|
ALTA ALELLA
|
|
BLANCHER-CAPDEVILA PUJOL
|
|
BOLET
|
|
CAN DESCREGUT
|
|
CASTELL DEL REMEI
|
|
CÉRVOLES
|
|
CAVA JOSEP M FERRET GUASCH
|
|
CAVES CANALS & MUNNÉ
|
|
CAVES SIMÓ DE PALAU
|
|
CELLER ARCHE PAGES
|
|
CELLER CAN SAIS
|
|
EMENDIS
|
|
EMPORDALIA
|
|
FALSET MARÇÀ
|
|
JUVÉ Y CAMPS
|
|
MAS FORASTER
|
|
MAS IGNEUS
|
|
MASCARÓ
|
|
PARATÓ
|
|
SURIOL
|
|
VALLFORMOSA - CELLERS AMB ORIGEN
|
|
VEGA DE RIBES
|
|
A.VILAMAJÓ - ECOLÒGIC LHEBLAN
|
|
ABADAL
|
|
ALBET I NOYA
|
|
AVGVUSTUS
|
|
BODEGAS COSTERS DEL SIÓ
|
|
CAPITÀ VIDAL
|
|
CASTELL D'OR
|
|
CASTELL PERALADA
|
|
CAVES ANGEL GUSTÁ
|
|
CAVES GRAMONA
|
|
CAVES I VINS MASTINELL
|
|
CELLER BATEA
|
|
CELLER CARLES ANDREU
|
|
CELLER RENDÉ MASDÉU
|
|
CELLERS CAROL VALLÈS
|
|
CELLERS UNIÓ
|
|
CLOS MOGADOR
|
|
CLOS PONS
|
|
COVIDES VINYES-CELLERS
|
|
GATZARA
|
|
JEAN LEON
|
|
MARCO ABELLA
|
|
MAS BLANCH I JOVÉ
|
|
MAS RODÓ
|
|
MASET DEL LLEÓ
|
|
NADAL
|
|
PEDRO MASANA
|
|
QUIM BATLLE
|
|
ROURA
|
|
SEGURA VIUDAS
|
|
SYNERA
|
|
TORELLO
|
|
TORRES
|
|
VERMUTS MIRÓ
|
|
VILARNAU
|
|
VINICOLA DE NULLES
|
|
VINS I CAVES PORTELL
|
Un Espai d’Alimentació a la Mostra
La Mostra de Vins i Caves de Catalunya compta enguany també amb un Espai d’Alimentació, organitzat pel Departament d’Agricultura, a través de Prodeca.
Onze empreses elaboradores de formatges, embotits, conserves de peix i fleca ofereixen als visitants la possibilitat d’acompanyar les degustacions de vins i caves amb un tast de productes.
Empreses participants:
§ Betara SL | formatges ecològics artesans | Perafita (Osona)
§ Formatge Bauma SL | formatges | Borredà (Berguedà)
§ Formatgeria Mas Rovira SCP | formatges | Sora (Osona)
§ Tros de Sort SL | formatges artesans | Sort (Pallars Sobirà)
§ Casanovas Cansaladers | porc ecològic |Terrassa (Vallès Occidental)
§ Embotits Casolans de Planoles | Planoles (Ripollès)
§ Gori, Embotits Artesans de la Vall d’en Bas | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
§ Conservas Latorre | anxoves i seitons | Barcelona
§ Forn Franquesa SL | pa de pagès i coques artesanes | Perafita (Osona)
§ Inalba SL | coca de samfaina de Balaguer | Balaguer (La Noguera)
§ Lo + Bo de Lleida SCP | coques salades i dolces, panadons, bescuits | Mollerussa (Pla d’Urgell)
2