fp

El Govern aprova el currículum de dos cicles formatius de grau mitjà de formació professional

query_builder   2 octubre 2012 14:41

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el currículum de dos cicles formatius de grau mitjà de formació professional

  • Les titulacions renovades són el cicle de planta química i el de soldadura i caldereria, les primeres que es desenvolupen d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui dos decrets que estableixen els currículums del cicle formatiu de grau mitjà de planta química i del de soldadura i caldereria, amb l’objectiu d’adequar-los a la formació professional establerta a la Llei orgànica d’educació (LOE). Amb la renovació s’amplien continguts dels dos currículums i es dóna resposta a les necessitats educatives dels sectors econòmics de país.
 
Es tracta dels primers títols que es desenvolupen d’acord amb el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya. Aquest nou disseny permet la integració de la formació professional dels sistemes educatiu i laboral. Segons estableix la Llei d’educació de Catalunya (LEC) a l’article 62.3 la programació de l’oferta d’estudis de formació professional inicial ha de respondre a una visió global adaptada a les necessitats del territori i del mercat de treball i ha de tenir en compte el catàleg.
 
Així, el cicle formatiu de grau mitjà de planta química substitueix el d’operacions de procés en planta química, creat en el marc de la Llei orgànica general del sistema educatiu (LOGSE), que tenia una durada d’un curs. La durada del nou títol és de dos cursos –s’incrementa un curs de formació– i el seu currículum amplia els continguts relatius a l’automatització de plantes i la prevenció i protecció tant de l'entorn de treball com del medi ambient, especialment en el tractament d’aigües.
 
El grau de soldadura i caldereria, substitueix el títol de grau mitjà de soldadura i caldereria de la LOGSE. El currículum amplia els continguts relatius a l’automatització dels processos concretats en la programació de control numèric (CNC) i, en soldadura, els continguts sobre equips cada cop més sofisticats (equips d'arc polsant, sinèrgics –autòmats– o d’arc submergit –SAW–) i tècniques d'ús de la soldadura per arc submergit, així com la MIG, MAG i làser.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined