Consell Consultiu pacients

El Govern aprova la creació del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

query_builder   2 octubre 2012 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

  • Es tracta d’un òrgan de participació dels representants de pacients del sistema sanitari català en el procés d’elaboració, decisió i desenvolupament de polítiques sanitàries
 
  • L’objectiu principal del Consell és situar el pacient com a centre del sistema de salut
 
El Govern ha aprovat avui el decret de creació del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, un òrgan assessor que participarà en el procés d’elaboració i decisió de les polítiques del Departament de Salut.
 
La finalitat del Consell Consultiu de Pacients és actuar com a òrgan de participació i consulta entre el Departament de Salut i les associacions de pacients del sistema sanitari català en el desenvolupament de polítiques sanitàries, per recomanar les mesures oportunes per a la millora dels serveis públics de salut, així com les actuacions específiques adients per a col·lectius concrets de pacients.
 
Alhora, amb la creació del Consell el Govern pretén situar el pacient com a centre del sistema de salut, compartint amb els usuaris informació transparent, concreta, accessible i fàcilment comprensible del sistema català de salut de responsabilitat pública. En aquest sentit, actua com a òrgan assessor representatiu de les associacions de pacients davant l’administració catalana per tal de donar veu directa als pacients i possibilitar la seva participació en l’elaboració de les polítiques de salut.
 
A més, el Consell Consultiu de Pacients impulsa la conscienciació de l’ús adequat dels recursos públics i la importància de l’autoresponsabilitat dels pacients en la cura de la seva salut.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined