eleccions

El Govern aprova els decrets que activen el procés per a les Eleccions al Parlament 2012

query_builder   2 octubre 2012 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els decrets que activen el procés per a les Eleccions al Parlament 2012

  • Es redueixen un 20 per cent les subvencions a partits, federacions, coalicions o agrupacions d’electors amb motiu dels comicis
 
El Govern ha aprovat els decrets que activen el procés electoral per a la realització de les Eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el proper 25 de novembre. En concret, ha aprovat el decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions i el decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral.
 
El decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya, conjuntament amb el que estableix l’Estatut d'autonomia de Catalunya i la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG), regula l’administració electoral, els representants de les candidatures, les candidatures, les campanyes, el material electoral, el vot per correspondència, el vot de les persones amb discapacitat visual, els apoderats, els interventors, l’escrutini, els recursos o les gratificacions econòmiques a les persones que es mobilitzen. A més, el decret conté els models oficials d’actes, sobres, paperetes, urnes o cabines, entre d'altres.
 
El decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral estableix les subvencions als partits, federacions, coalicions o agrupacions d’electors amb motiu de les eleccions. Aquestes despeses es fixen d’acord amb una quantitat per escó obtingut; una quantitat per vot aconseguit per cada candidatura que hagi obtingut com a mínim un escó, i una quantitat per elector d’una circumscripció, sempre que la candidatura hagi obtingut com a mínim un escó a la circumscripció i aconsegueixi formar grup parlamentari.
 
Tenint en compte la situació de restricció pressupostària i la reducció de la despesa no financera de la Generalitat, es redueixen un 20 per cent els imports de les subvencions en relació amb l’anterior procés electoral català. La subvenció per escó obtingut és de 16.101,60 euros, enfront dels 20.127 de les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre de 2010.
 
 
Calendari electoral
 
Amb l’entrada en vigor avui del decret de convocatòria de les eleccions, finalitza la IX legislatura, que es va iniciar el 16 de desembre de 2010. El proper 25 de novembre s'escollirà la nova composició de la Cambra legislativa catalana en la seva X legislatura, que haurà d’elegir la presidència de la Generalitat. S’elegiran 135 escons distribuïts en les 4 circumscripcions electorals:
 
-       Barcelona: 85 escons
-       Girona: 17 escons
-       Lleida: 15 escons
-       Tarragona: 18 escons
 
 
Dates principals del calendari electoral:
 
-       Del 8 al 15 d’octubre: consulta del cens i presentació de reclamacions en període electoral.
 
-       Del 2 d’octubre al 15 de novembre: sol·licitud del vot per correspondència
 
-       Del 2 al 27 d’octubre: sol·licitud del vot dels electors que resideixen a l’estranger o que s’hi troben temporalment.
 
-       Del 2 al 29 d’octubre: sol·licitud de la documentació per al vot de les persones amb discapacitat visual (inclou documentació en Braille per a una identificació de l’opció de vot amb garanties d’autonomia i, en conseqüència, secret de sufragi).
 
-       Del 27 al 31 d’octubre: formació de les meses electorals.
 
-       24 d’octubre: publicació de les candidatures presentades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) .
 
-       30 d’octubre: publicació de les candidatures proclamades al DOGC.
 
-       9 de novembre: inici de la campanya electoral.
 
-       23 de novembre: finalització de la campanya electoral.
 
-       24 de novembre: jornada de reflexió.
 
-       25 de novembre: Eleccions al Parlament de Catalunya.
 
-       Del 28 de novembre a l’1 de desembre: escrutini general.
 
-       Del 2 al 10 de desembre: proclamació d’electes per part de les juntes electorals.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined