Felip Puig recorda que les campanyes forestals comencen a la tardor aplicant polítiques de prevenció

query_builder   4 octubre 2012 16:51

event_note Nota de premsa

Felip Puig recorda que les campanyes forestals comencen a la tardor aplicant polítiques de prevenció

  • El conseller d'Interior anuncia que la propera setmana els Bombers de la Generalitat començaran les cremes controlades per fer tallafocs al bosc
 
  • Ha demanat de nou que el Codi Penal tipifiqui l'exercici de la prostitució a les carreteres
FOTO
El conseller Puig al pàrking del Portús, lloc on va iniciar-se l'incendi de l'Empordà
"S'ha acabat la campanya del 2012, demà comença la del 2013". Amb aquesta frase el Conseller d'Interior, Felip Puig, ha volgut posar de manifest que les campanyes forestals s'han d'afrontar des de la tardor. I en aquest sentit, Puig ha anunciat que les properes setmanes els Bombers de la Generalitat, en coordinació amb els serveis d'Agricultura, començaran a fer cremes controlades per tal de "generar més buits i més discontinuïtats a les nostres masses forestals". Tot i que ha plogut, el Conseller ha recordat que encara caldria més humitat al bosc per evitar que "el proper estiu tinguéssim l'alt risc elevat d'incendis que hem tingut aquest any i que hem superat d'una manera prou exitosa".
 
Puig ha fet aquestes declaracions mentre visitava el pàrking del Portús, lloc on va iniciar-se l'incendi de l'Empordà. El Conseller ha explicat que caldrà fer moltes polítiques de prevenció, juntament amb Ajuntaments i Diputacions, i que "insistirem que les franges de protecció dels nuclis urbans tinguin majors garanties". "La proximitat dels boscos als nuclis habitats no ha de generar tant de risc com hem pogut observar en el darrer any", ha sentenciat. I en aquest sentit, el conseller ha apuntat que caldrà "sacrificar algun arbre, algun paissatge per tal de garantir que no tornem a tenir un estiu tant tràgic i tant difícil com el d'enguany".
 
Prèviament, Puig ha assistit a la Junta de Seguretat Local de La Jonquera. En la junta s'ha pogut constatar la bona col·laboració que hi ha entre els cossos de seguretat. El titular d'interior ha explicat que properament "s'incrementaran els efectius del cos dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de la Jonquera per tal de continuar intensificant les polítiques de seguretat" sobretot en l'àmbit de la falsificació de marques, comerç il·legal, desarticulació de xarxes organitzades del crim i tràfic de drogues.
 
Puig ha aprofitat per demanar una vegada més que "el Codi Penal tipifiqui l'exercici de la prostitució a les carreteres" per tal de donar més instrument a la policia i ha recordat que "si disminueix la demanda, disminuirà també l'oferta". En aquesta línia, Puig ha apuntat que, una altra mesura per combatre la prostitució a la carretera seria "immobilitzar els vehicles dels clients. D'aquesta manera podríem lluitar contra la gent de França que ve a Catalunya en busca d'oferta sexual i que no paga les multes".
 
Finalment, ha remarcat que l'objectiu de la policia "és lluitar contra les grans xarxes organitzades que es dediquen al tràfic d'ésser humans" i reconduir que "l'exercici voluntari de la prostitució s'exerceixi fora dels espais públics".
 

3  

Fitxers adjunts

FOTO 1

FOTO 1
JPG | 138

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 177

Valoració de la Campanya Forestal 2012

Valoració de la Campanya Forestal 2012
PDF | 36