Música Tradicional

Els estudis de música tradicional s'integren per primera vegada a les escoles de música

query_builder   16 octubre 2012 14:46

event_note Nota de premsa

Els estudis de música tradicional s'integren per primera vegada a les escoles de música

  • El Govern atorga major autonomia a les escoles i entitats de formació de l’Aula de Música Tradicional i Popular, que rebrà 244.000 euros per al curs 2012-2013
L'Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP), el programa de formació de música tradicional que promou el Govern a través del Departament de Cultura, s’integrarà per primera vegada a les escoles de música. D’aquesta manera, els centres organitzaran directament els cursos i disposaran d’una major autonomia de gestió. El Consell Executiu ha aprovat avui destinar 244.000 euros per al desenvolupament de l’Aula durant el curs 2012-2013.
 
El Govern imprimeix una nova orientació en la gestió i l’organització dels cursos de l’AMTP, com un pas més per impulsar l’ensenyament oficial i reglat de la música tradicional i popular. Així, els centres organitzaran directament els cursos, sota la direcció pedagògica del Departament de Cultura, que vetllarà pel compliment del contingut dels plans d’estudis. Es renoven, a més, els plans d’estudis per garantir la seva adequació i equivalència als estudis de grau mitjà d’altres instruments.
 
Aquest curs 2012-203 l’Aula es desplega territorialment per sensibilitzar cada territori de la seva música pròpia. També pretén difondre i promoure coneixements de singularitats musicals d’altres zones i potenciar l’intercanvi d’experiències docents, repertoris i sensibilitats sonores, entre d’altres. Enguany l’AMTP s’impartirà en 5 punts de Catalunya (Barcelona, Lleida, Salt, Tarragona i Tortosa) gràcies als convenis que el Govern, a través del Departament de Cultura, ha signat amb diversos ajuntaments, escoles i entitats. D’aquesta manera els estudis de l'AMTP s'integren en centres d'ensenyament musical, i en conseqüència, es promou la seva extensió territorial arreu del país. Els centres on s’imparteixen els cursos, el període de matriculació dels quals ja està obert, són: el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona; el Departament de Música Tradicional de l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà; la Factoria Cultural Coma Cros de Girona; el Tecler Gestió Cultural de Tarragona, i l’Escola Municipal de Música de Tortosa.
 
 
L’Aula de Música Tradicional i Popular
 
Creada pel Govern el 1992, l'AMTP és el referent en l’aprenentatge de la música tradicional a Catalunya. Es tracta d’un projecte formatiu que cobreix la formació continuada —de l'instrument, del llenguatge singular de la música tradicional (MT) i del context en què es toca—  d'intèrprets d'instruments tradicionals i d'altres instrumentistes que intervenen en la música tradicional. Els cursos equivalen a estudis d’instruments de grau mitjà no reglat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined