Modul FP

El Govern aprova el currículum del cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria

query_builder   16 octubre 2012 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el currículum del cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria

  • La titulació s’ha renovat per adequar-la a la formació professional establerta a la LOE i s’ha desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui el decret corresponent al currículum del cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria, com a continuació del seguit de títols que està adequant a la formació professional establerta a la Llei orgànica d’educació (LOE). El currículum amplia continguts i dóna resposta a les necessitats formatives del sector. Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya
 
El currículum del cicle incorpora nous continguts en l’elaboració de pans de major valor afegit, especialment els artesanals i d'especialitats funcionals i innovadores. També inclou el desenvolupament del mercat de galetes, brioixeria i similars, amb productes de major sofisticació, i el desenvolupament de productes per a col·lectius amb necessitats alimentàries especials, com els celíacs o els que pateixen al·lèrgies alimentàries.
 
El títol dóna resposta a la tendència del sector, que evoluciona cap a l'automatització dels processos de fabricació i la innovació tecnològica i productiva. Per aquest motiu, té en compte les funcions de qualitat, manteniment de primer nivell, prevenció de riscos laborals i medi ambient, sense oblidar l'alt percentatge existent d'obradors o empreses petites de caràcter familiar, fet que incrementa la necessitat que el professional intervingui en funcions de comerç i administració de la petita empresa.
 
S’ha dissenyat un currículum modular, que està organitzat en unitats formatives de curta durada. Es tracta d’una organització més flexible, que facilita la incorporació de les persones adultes al sistema educatiu amb finalitats d’inserció o reinserció laboral, promoció, reciclatge o adaptació professional.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined