OCUPACIÓ

El SOC impulsa la creació d'una "xarxa d'empreses compromeses amb la millora de l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur"

query_builder   19 octubre 2012 13:42

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El SOC impulsa la creació d'una "xarxa d'empreses compromeses amb la millora de l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur"

 
·         La secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, s’ha reunit avui amb les primeres 15 empreses que s’han adherit a aquesta “Xarxa d’Empreses amb Compromís” (Xe@c) impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
 
·         Les empreses col.laboraran amb el SOC de forma desinteressada posant a la seva disposició i a la de les persones en situació d’atur els seus coneixements, els seus professionals i les seves instal.lacions per tal de dur a terme accions d’informació, assessorament, orientació, formació, pràctiques i acompanyament en la inserció laboral.
 
 
La secretària d’Ocupació i  Relacions Laborals, i directora del SOC, Esther Sànchez, ha presentat avui una nova iniciativa del SOC per tal de contribuir proactivament a la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, la Xarxa d’Empreses amb Compromís (Xe@c), un projecte basat en la col.laboració público-privada per treballar conjuntament en la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur i facilitar-los una millor inserció al mercat de treball.
 
Esther Sànchez s’ha reunit avui amb algunes de les primeres 15 empreses que han decidit sumar-se al projecte (Abantia, Condis, , Grup Damm, Grup Planeta, El Corte Inglés, H10 Hotels, ISS Facility Services, La Roca Village, La Farga Group, Mango, Nestlé, RACC, Sodexo, TMB, i Zurich Spain).
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals i els representants de les empreses assistents han destacat la importància de la creació d’aquesta Xarxa perquè és un projecte de col·laboració público-privada entre el SOC i les empreses per tal d’engegar accions que, entre d’altres coses, millorin el posicionament de les persones en el mercat de treball.
 
Esther Sànchez ha manifestat que la iniciativa del SOCés una mostra claríssima d’acostar l’Administració a les necessitats de les empreses i mostrar els ciutadans les necessitats de les empreses. Des d’un entorn real empresarial, s’enriqueix la feina del Servei d’Ocupació de Catalunya, la tasca de recerca de feina dels ciutadans en atur i de les empreses perquè els hi donem elements d’interacció entre elles per innovar en formació, en organització de treball i gestió de persones”.
 
Les principals accions que les empreses adherides a la Xe@c adreçaran a les persones en situació d’atur són d’informació, assessorament, orientació, facilitació d’experiències de formació, pràctiques, mobilitat geogràfica i acompanyament en la inserció laboral.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha destacat que la creació de llocs de treball es produirà quan es reactivi l’economia, i mentretant hem de continuar treballant per la millora de l’ocupabilitat de les persones en atur perquè un percentatge d’aquestes persones té mancances en experiència, competències o no saben quin és el seu objectiu professional”.
 
Sànchez ha afegit que amb les accions de les empreses adherides a la Xe@c “les persones en atur trobaran una resposta i millorarà la seva ocupabilitat, i en els casos que les empreses acabin decidint per fer contractacions encara millor”.
 
La Xarxa d’Empreses amb Compromís, un projecte impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que no té cap cost econòmic per l’Administració, neix amb 15 empreses adherides i té la voluntat d’incorporar-ne de noves.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el SOC, vol que la Xe@c també serveixi per visibilitzar aquelles empreses que, per les seves iniciatives i trajectòria, s’han compromés a donar suport a treballadors/es, tant en actiu com en situació d’atur, reconeixement l’esforç d’aquestes empreses i donant suport a les seves iniciatives a través de la Xe@c on, a més, s’hi podran intercanviar coneixements i experiències entre les empreses, les persones i l’Administració pública.
 
 
Objectius i accions de la Xe@c
 
La Xarxa d’Empreses amb Compromís definirà i portarà a terme tot un seguit d’accions adreçades a millorar l’ocupabilitat de les persones i l’intercanvi de bones pràctiques entre les empreses, en el marc de la col·laboració desinteressada d’aquestes amb el SOC.
 
Com a objectius, en primer lloc es vol crear una xarxa catalana de col·laboració público-privada per donar suport a l’ocupabilitat de les persones; i en segon lloc, millorar els coneixements estratègics de les persones en situació d’atur per fer més òptima la seva recerca de feina, així com millorar les seves competències professionals amb la col·laboració de les empreses.
 
Les empreses adherides a la Xe@c, un conjunt heterogeni quant a activitat de negoci, ja porten a la pràctica accions que s’identifiquen amb els objectius del projecte impulsat pel SOC.
 
Entre les accions anunciades per les empreses, destaquen sessions de coaching; sessions informatives sobre tendències de mercat i competències requerides al sector; jornades de portes obertes per a persones amb perfils interessats en treballar a l’empresa; incorporació de persones joves a l’empresa a través del Programa de Pràctiques no Laborals i sessions informatives per preparar entrevistes i afrontar processos de selecció.
 
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

La secretària d'Ocupació i  Relacions Laborals, Esther Sànchez, durant la presentació de la Xarxa d'Empreses amb Compromís (Xe@c).

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, durant la presentació de la Xarxa d'Empreses amb Compromís (Xe@c).
JPG | 1842

La secretària d'Ocupació i  Relacions Laborals, Esther Sànchez, en la presentació de la Xarxa.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, en la presentació de la Xarxa.
JPG | 1843