Protecció Civil de la Generalitat organitza dimecres un simulacre d'accident químic a La Pobla de Mafumet (Tarragonès)

query_builder   22 octubre 2012 16:00

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat organitza dimecres un simulacre d'accident químic a La Pobla de Mafumet (Tarragonès)

  • Durant la prova, 4.800 escolars i professors de 13 centres escolars de la zona propera a l’empresa realitzaran una pràctica de confinament dins les aules
 
  • En total sonaran 3 sirenes d’avís de risc químic, instal·lades a La Pobla de Mafumet, El Morell i Puigdelfí (Perafort)
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i l’empresa Carburos Metálicos S.A realitzaran, el proper dimecres 24 d’octubre (11.00 hores), un simulacre d’activació del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) a les instal·lacions que l’empresa té a La Pobla de Mafumet (Tarragona).
 
En l’exercici es simularà una fuita de diòxid de sofre que formarà un núvol tòxic que podrà afectar, segons la direcció del vent, les poblacions de La Pobla de Mafumet, El Morell, Perafort, Constantí i Els Pallaresos. Durant l’exercici també es farà activació de 3 sirenes de risc químic: Pobla de Mafumet, Morell i Puigdelfí (Perafort), amb una població aproximada de 6.400 habitants.
 
A més, està previst que 4.800 alumnes i professors de 13 centres escolars de la zona propera al simulacre (El Morell, Perafort, La Pobla de Mafumet, Constantí, barri de Sant Salvador de Tarragona, Vilallonga del Camp i Els Pallaresos) realitzin una pràctica de confinament dels alumnes dins les seves aules, seguint els passos a fer en cas d’una emergència real de risc químic. Els venedors i usuaris del mercat municipal ambulant de La Pobla de Mafumet, que es celebra els dimecres a la Rambla Jaume I, també faran la pràctica de confinament i altres accions relacionades amb el simulacre.
 
Cal recordar que en cas d’accident químic, us hauríeu de tancar a casa i a l’edifici més proper, aïllant-vos de l’exterior; no anar a buscar els nens a l'escola (els mestres ja tindrien cura d’ells); i escoltar la ràdio o seguir les xarxes socials per mantenir-vos informats.
 
Per tal de fer difusió de l’exercici, la Direcció General de Protecció Civil ha distribuït 165 pòsters entre la població de les zones més afectades pel simulacre.
 
El dia de l’exercici, s’emetrà una nota de premsa amb fotografies de l’exercici. Per raons de seguretat, no es podrà seguir per part dels mitjans de comunicació el simulacre. Amb tot, si algun mitjà vol gravar el confinament d’alguna escola, cal que es posin en contacte amb els responsables dels centres educatius.
 
 
Sobre Carburos Metálicos
 
Carburos Metálicos es va constituir el 1897. Des d’aleshores ha registrat un creixement constant que l’ha portat a liderar el sector de gasos industrials i d’ús medicinal a Espanya. L’empresa compta amb un equip de més de 1.000 professionals, 15 plantes de producció, 2 laboratoris de gasos d’alta puresa, 41 centres propis i més de 200 punts de distribució i delegacions repartits per tot el territori nacional. Carburos Metálicos forma part del grup Air Products des del 1995.
 
Per a més informació sobre Carburos Metálicos visiteu: www.carburos.com

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF

Nota de premsa en PDF
PDF | 58

1  

Talls de so

Falca de ràdio informant del simulacre
mp3 | 1064