altres acords

Altres acords del Govern

query_builder   23 octubre 2012 14:47

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern aprova la signatura del conveni d’adhesió d’Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus
 
El Govern ha acordat la subscripció del conveni d’adhesió de l’Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), així com la modificació dels Estatuts del Consorci. El Consorci de la CTP és l’autoritat de gestió del Programa Operatiu de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra (POCTEFA). Els seus membres són: Catalunya, Aragó, Navarra, Euskadi; les regions franceses d’Aquitània, Migdia-Pirineus, Llenguadoc-Rosselló, i el Principat d’Andorra. 
 
Per donar un nou impuls a l’organisme, els seus socis, excepte Andorra, van signar l’any 2005 la creació del Consorci de la CTP per promoure i desenvolupar la cooperació transfronterera en tots aquells àmbits de competència dels seus integrants. Andorra no va poder integrar-se en un principi al Consorci per no ser signant del Tractat de Baiona entre França i Espanya relatiu a la cooperació transfronterera entre les entitats territorials.
 
Els àmbits en els quals treballa el Consoci són: transports i vies de comunicació; problemes energètics; agricultura i economia forestal i de muntanya; turisme i termalisme; protecció dels recursos naturals del medi ambient; ordenació del territori i urbanisme; desenvolupament regional i rural; patrimoni cultural, i formació, investigació i innovació.
 
La modificació dels estatuts del Consorci ha suposat racionalitzar els òrgans de govern, a partir de la creació d’un Ple integrat pels presidents de les regions membres i la formalització de la figura del secretari general. 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined