inconstitucionalitat cultura

El Govern interposarà un requeriment a l'Estat per invasió de competències en matèria de cultura

query_builder   23 octubre 2012 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern interposarà un requeriment a l'Estat per invasió de competències en matèria de cultura

  • El requeriment es formula amb motiu de la resolució estatal que fixa les bases generals que regulen la concessió d’ajuts a corporacions locals per activitats culturals que fomentin la comunicació cultural
 
El Govern ha aprovat avui formular el requeriment previ d’incompetència al Govern de l’Estat amb motiu de la resolució que fixa les bases generals que regulen la concessió d’ajuts a corporacions locals per activitats culturals que fomentin la comunicació cultural. La resolució, a més de fixar les bases, fa la convocatòria per a la concessió d’aquests ajuts corresponents a l’any 2012, preveient la seva gestió i concessió centralitzada per part del Ministeri.
 
El Govern presenta aquest requeriment a petició del Departament de Cultura, que entén que la Resolució de 31 d’agost de 2012 de la Secretaria d’Estat de Cultura envaeix les competències exclusives de la Generalitat en matèria de cultura. D’acord amb això i amb doctrina establerta pel Tribunal Constitucional en matèria de subvencions, correspon a la Generalitat la gestió i la concessió d’aquests ajuts i a l’Estat transferir a la Generalitat la dotació pressupostària prevista.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined