material vegetal

El Govern regula l'autonomia econòmica del Laboratori Agroalimentari

query_builder   23 octubre 2012 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern regula l'autonomia econòmica del Laboratori Agroalimentari

  • La norma reduirà un terç la despesa en personal i el temps necessari per a la tramitació administrativa
 
El Govern ha aprovat avui el decret llei que atorga el règim d’autonomia econòmica al Laboratori Agroalimentari, organisme de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. La norma s’emmarca en la política de simplificació administrativa del Govern i respon a la necessitat de millorar l’eficiència del funcionament del laboratori perquè pugui fer front a la despesa econòmica amb celeritat i immediatesa. La gestió actual impossibilita que es puguin satisfer determinades analítiques, ja que el nombre d’anàlisis que el laboratori pot oferir amb el pressupost tancat és limitat.
 
La sistemàtica de treball amb autonomia econòmica permetrà al laboratori recórrer a proveïdors que s’adaptin als terminis de pagament amb ofertes més econòmiques, la qual cosa té una repercussió positiva en la despesa. També permetrà minimitzar estocs, evitar costos relatius a desplaçaments de tècnics i en conseqüència, el laboratori podrà incrementar els ingressos i reduir la despesa. Cal destacar que el 50% del pressupost del centre correspon a despesa menor del capítol II, la qual cosa implica la gestió i el tràmit d’un nombre important de factures i expedients.
 
La gestió del laboratori amb autonomia econòmica reduirà a una tercera part el temps mínim requerit per al tràmit administratiu d’una petició de compra o servei. El cost econòmic en personal també es reduirà una tercera part.
 
El Laboratori Agroalimentari està integrat pel Laboratori Agroalimentari de Cabrils, el Laboratori d’olis de Reus i el Panell de Tast Oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined