Prop de 150 docents participen en la jornada de formació de biblioteques escolars "puntedu"

query_builder   23 octubre 2012 14:26

event_note Nota de premsa

Prop de 150 docents participen en la jornada de formació de biblioteques escolars "puntedu"

 
  • Els assistents han rebut orientacions sobre l’elaboració del pla de lectura de centre, dins del bloc formatiu que reben els integrants el tercer any
 
  • La xarxa de biblioteques “puntedu” integra 1.062 centres escolars

 

 

Formació biblioteques escolars 23.10.12
El Departament d’Ensenyament ha organitzat aquest matí una jornada de formació sobre biblioteques escolars “puntedu”, que actualment sumen un total de 1.062, que ha aplegat prop de 150 docents, formats per responsables de les biblioteques, components dels equips directius i referents de les biblioteques del territori. En aquesta sessió presencial, que s’insereix en un curs telemàtic de 60 hores, se’ls ha donat orientacions per elaborar el pla de lectura del centre (PLEC), formació que correspon al tercer bloc que reben els integrants d’aquests projectes el tercer any des de la seva entrada en el programa.
 
Durant la sessió, a banda de formació del PLEC en el context del projecte educatiu del centre, els assistents han rebut instruccions sobre l’espai virtual de realització de tasques Odissea i l’espai de difusió dels materials de formació Ateneu, i també se’ls ha presentat l’experiència d’elaboració del PLEC per part de l’Escola Germanes Bertomeu de Mataró. El primer any van rebre formació sobre l’aplicació de gestió ePèrgam i de com dinamitzar les biblioteques, i el segon, sobre la competència informacional. Un cop acabats els tres blocs, els responsables de la biblioteca poden fer cursos d’ampliació telemàtics sobre temes específics.
 
El programa biblioteca escolar “puntedu”, que va començar el 2005, impulsa un model que vol situar la biblioteca com a centre de recursos, informació i documentació amb l’objectiu que doni suport als processos d’ensenyament i d’aprenentatge, fomenti l’hàbit de la lectura i faciliti les eines per a la competència informacional. Per aquest motiu, Ensenyament ofereix aquesta formació específica i continuada per al docent responsable de la biblioteca al centre educatiu, per tal que pugui dur a terme les tasques específiques que contenen les Directrius per a la biblioteca escolar de l'IFLA /UNESCO quan parlen del rol del bibliotecari escolar.
 
 
23 d’octubre de 2012

1  

Imatges

Biblioteques escolars 23.10.12

Biblioteques escolars 23.10.12 4079

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined